Vc Limac: De kwekkerte vs. de kruikenzeikers

VoV, 27-01-2020.  6:08 uur. Even een terugblik naar de wedstrijd in de eerste helft van het seizoen op 12 oktober 2019. 1e set 26-24 gewonnen, 2e set 25-23 gewonnen, 3e set 20-25 verloren en de 4e set met 25-20 gewonnen. De wedstrijd vandaag was bijna copy paste.

Numidia/ vc Limac H1 13 wedstrijden gespeeld, 52 punten.
Volley Tilburg H2 13 wedstrijden gespeeld, 32 punten.

Bij de start eerst een minuut stilte voor Har Kuijpers die deze week overleed. Sportvriend, oud-speler, voormalig bestuurslid en erelid. Hij heeft veel betekent voor Limac. “Gelaefdj en genoten op zien eigen meneer”. Effe slikken en dan toch verder naar het hier en nu……….

De teams zijn aan elkaar gewaagd en tasten in het begin van de eerste set even de kracht over en weer af. Wat opvalt is het behoorlijk lengteverschil. In Tilburg zijn ze schijnbaar nog niet uit de groei of Limac heeft andere voeding. De lunch die de sponsor elke wedstrijd aanbiedt doet wonderen.

Limac trekt vanaf 9-9 de riem behoorlijk aan en met een mooie ace komen ze zonder veel energie bij 15-10 op voordeel. Met veel slagkracht en overtuiging pompen ze door naar 20-12. Tilburg buigt zich diep en laat zich de set gemakkelijk afnemen met 25-17 in voordeel Limac.

In de 2e set is duidelijk dat het team van Limac er zin in heeft en het voordeel vanaf de start geven ze wederom niet af. Allebei de teams zijn aan elkaar gewaagd en stabiel, maar Limac pakt gewoon snoepje voor snoepje door tot de hele snoepzak van hun is met 25-23.

Verrassend dan toch weer hoe een 3e set begint. Ergens hadden de kruikenzeikers het systeem van Limac weten te hacken en Guido weigerde bitcoins te betalen in de hoop dat er ergens een keerpunt kwam. The bug werd echter een virus en de Tilburgers wonnen de set met 25-17. Exact hetzelfde patroon als in de eerste helft voor de winterstop.

De 4e set. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De Tilburgers wisten dat de koploper te breken was en probeerden het nu weer. Limac begint echter ook met 12 voeten op de grond en weet dat het niet komt aanwaaien. Een beetje een matte set of zelfs een matte wedstrijd van twee kanten. Heel vervelend voor Thomas Jansen van Tilburg (nummer 16) dat hij zijn enkel omslaat halverwege de 4e set. Empathisch kijkt Lennard Vossen van Limac (nummer 3) vanaf de bank naar hem. Hij is helaas ervaringsdeskundige met een herstellende omgeslagen enkel van twee weken eerder. Tilburg mist vervolgens de Libero maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Echter bij een ace van limac bij 20-12 knakt het team en laten de Brabanders zich uit het veld slaan met een eindstand van 25-15 voordeel Limac.