Winst in Leeuwarden voor Set Up H1.

VoV, 27-01-2020. 5:54 uur. De wedstrijd tegen VC058 zou een spannende pot gaan worden. In de vorige seizoenshelft was met 4-0 gewonnen van VC058, maar toen was dit team niet compleet. Vooraf zijn we door Peter op scherp gezet dat men volledig eigen spel moest gaan spelen. Set Up won deze wedstrijd dan ook met 1-3.

Set Up begon met een sterk spel in de eerste set. Dit zal mede te maken hebben met de goede voorbereiding die het team heeft gehad. De blokkering stond sterk waardoor de tegenstander hier niet doorheen kwam. Als er dan een bal langs werd geslagen zat onze libero er goed bij. De pass kwam mooi op 2/3 zodat Matthias alles kon aanspelen en er ook veel werd gescoord. Een goede basis voor deze wedstrijd, 17-25 winst.

De tweede set begon Set Up wat minder sterk. Gelukkig bleef men wel meespelen en zorgde dat VC058 geen grote voorsprong pakte. Set Up pakte zo de puntjes toch mee en aan het einde van de set zorgde de scheidsrecht nog even voor onterechte puntjes tegen. Al vechtend en verdedigend moest er veel van de grond gehaald worden maar men ging voor elk punt. Gelukkig was er Bart de passer loper die een belangrijk punt scoorde en Matthias die ook nog even een bal door prikte. De libero van de tegenstander ging nog even door het dak, omdat de doorprikbal van Matthias zo snel naar de grond ging. Het harde vechten betaalde zich uit in een setwinst van 26-28.

De derde set is er één om snel te vergeten. Geen servicedruk en de tegenstander zette Set Up onder druk. Het enige verloren setje van de dag. 25-16.

Omdat de gasten geen zin hadden in een vijfsetter, werd in de vierde set nog maar even goed aangezet. Servicedruk en een sterke blokkering met verdediging zorgde voor een strak spel. Alles was op elkaar afgestemd en dit was goed terug te zien in de eindstand: 8-25.

Al met al een goed gevoel bij deze wedstrijd. We gaan ons komende week weer goed voorbereiden op de wedstrijd tegen Voorsterslag/VC Zwolle HS1 in IJsselmuiden. Dit team staat één plek onder Set Up op de ranglijst.

gh @ VoV, verslag en foto via websitebeheer Set Up IJsselmuiden.