Kalinko H1 laat het afweten in Haagse derby.

VoV, 28-03-2022. 6:33 uur. Het door blessure en ziekte geteisterde Kalinko Heren 1 had een grote uitdaging voor de boeg: de Haagse derby tegen Sovicos Heren 1. Ditmaal speelden de mannen uit. Door het blessureleed had het team geen brede bezetting. Bovendien wist Sovicos erg sterk spel neer te zetten. Dit was te veel voor de mannen waardoor de wedstrijd werd met 4-0 verloren. Een pijnlijk verlies.

De eerste set was spannend. De basisopstelling met Raul, Sander, Maarten, Rens, Daron, Lars en Rick wist op een paar schoonheidsfoutjes goed spel neer te zetten. Deze set verliep dan ook nek aan nek. Toch was het spel van Sovicos erg sterk, waardoor ze aan het einde van de set met 24-21 voorkwamen. De mannen wisten terug te vechten en trokken de score recht tot 24-24. De tegenstander trok echter aan het langste eind wat setverlies met 26-24 voor de mannen van Kalinko betekende.

Deze klap konden de mannen lastig verwerken. Dit was te merken in het spel van de tweede set. De set werd begonnen met een serviceserie van Sovicos, waardoor de mannen vrij snel tegen een achterstand van zeven punten aankeken. Hierna slopen er meer fouten in over de hele linie. Gedurende de hele set wisten de mannen niet hun spel te vinden, wat resulteerde in een 25-18 verlies.

Coach Ans de Graag en teammanager Nidal al Qaq moesten iets doen om het tij te keren. Invaller Vladimirs kwam erin en er werden een aantal aanpassingen in de posities doorgevoerd. Dit mocht jammer genoeg niet baten. Net als de tweede set had Sovicos wederom de overhand. Hoewel de mannen meer energie hadden en meer punten scoorden dan de tweede set konden de mannen niet op voorsprong komen. De set werd verloren met 25-21.

De druk was inmiddels van de wedstrijd af. Beide teams speelden nu wat gemakkelijker. Ook werd er wederom een positiewissel toegepast. Nu werd het systeem 2-4 gespeeld met setters Frank en Raul. Dit pikten zij goed op, waardoor de mannen vrijwel de gehele set een voorsprong hadden. Toch slopen de fouten er aan het einde van de set weer in waarna Sovicos een laatste eindsprint inzette. Hiertegen waren de mannen niet opgewassen en de laatste set werd wederom verloren. Ditmaal met een stand van 25-22.

Dit weekend zat het er simpelweg niet in voor Kalinko Heren 1. Een pijnlijk verlies dat een schril contrast vormt met de prestaties die de mannen toe nu toe hebben neergezet.

Komende zaterdag spelen de mannen thuis om half vijf tegen de nummer zes in de competitie VOLEVO H1. De laatste tegenstander waar nog niet tegen gespeeld is. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden! Publiek is zoals altijd van harte welkom.

gh @ VoV, verslag door Sander Elzinga, foto Nidal Al Qaq.