Nipt verlies VTC Woerden D1 in bloedstollend duel

VoV, 28-03-2022. 6:29 uur. Op 26 maart stond voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden de volgende thuiswedstrijd op het programma. Tegen de dames van USV Protos mochten ze laten zien wat zij waard zijn. Na de vorige wedstrijd tegen Protos, hadden de dames van Woerden een appeltje te schillen met deze tegenstander. Met een goede trainingsweek achter de rug was de voorbereiding op de wedstrijd compleet.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden begonnen vol energie aan de wedstrijd. Al snel kwamen zij op een voorsprong te staan, die halverwege door Protos weer werd ingehaald. Aan beide kanten werd hard gewerkt en verschillende setpoints werden gespeeld. De set werd uiteindelijk met 26-28 door Protos gewonnen. Een nipt verschil dus, dat de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden nóg meer motiveerde om de volgende set nogmaals alles te geven.

Het lukte de dames van Woerden goed om de energie uit de eerste set mee te nemen naar de tweede set. De beide partijen gingen gelijk op in de punten die zij behaalden. Lang bleef het ook in deze set spannend, maar uiteindelijk wist Protos ook deze set binnen te slepen met een setstand van 22-25.

De derde set begon en de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden wisten: in deze set moet het gebeuren, dit is het moment om de wedstrijd te keren. Na een vrij constante achterstand van twee punten, keerde halverwege de set het patroon om. Woerden bouwde een voorsprong van een punt of drie op en wist deze te behouden tot het einde van de set. Deze werd door Woerden binnengesleept met 25-21.

Ook in de vierde set was de energie van de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden goed, er werd voor ieder punt gevochten en met een aantal mooie blokkeringen en afwisseling in de aanval kwamen de dames al snel op een voorsprong van 8-1 terecht. Dat gaf vertrouwen! Hoewel de dames van Protos de achterstand wisten in te halen, bleef Woerden de hele set op een voorsprong van enkele punten. De passes kwamen goed aan, het spel werd mooi verdeeld en in de aanval werden harde smashes afgewisseld met prikballen door Woerden. Ook de vierde set werd door de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden binnengesleept. Wat een heerlijk gevoel, de wedstrijd was omgekeerd.

Er werd opnieuw getosst en de dames van Woerden begonnen met de service aan de vijfde set. Gebrand als zij waren om deze vijfde set te winnen, werd er door de dames van Woerden gevochten voor ieder punt. Geen bal op de grond en de opdracht van de coaches was duidelijk: net als in de andere sets, het eigen spel blijven spelen en de lange rally’s blijven winnen. De dames gaven gehoor aan deze boodschap en speelden een mooie set. Met een lange serviceserie leek het erop dat de set binnengesleept zou worden.

Maar… de dames van Protos lieten het er niet bij zitten, ook aan hun zijde werd gestreden voor ieder punt. Verschillende matchpoints werden gespeeld maar de wedstrijd werd nog niet beslist. Gevochten werd er door beide kanten tot het laatste moment. Met een spectaculaire setstand van 18-20 werd de set door de dames van Protos binnengesleept. Wat een prachtpot was er gespeeld!

Na een kort moment van balen, keken de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden terug op een mooie wedstrijd waarin het eigen spel goed werd vastgehouden en enorm hard werd gewerkt. Een heel mooi resultaat van al het harde trainen! Volgende week spelen we om 14.30 uur tegen Kalinko dames 1 in ’s-Gravenhage. Zien we u daar?

gh @ VoV, verslag van / via Rosa Helmantel. foto van Frans Roos, blok van VTC Woerden