Kalinko H1 lijdt eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

VoV, 10-02-2020. 4:20 uur. Waar de vorige zeven thuiswedstrijden allemaal in het voordeel van de Volleybalmannen van Kalinko werden beslist, ging Punch H2 er zaterdag in Houtrust met de winst vandoor. Na een 2-0 voorsprong stokte het solide aanvalsspel van de Scheveningers, terwijl de Delftse studenten steeds beter in hun spel kwamen. Dit resulteerde in een eindstand van 2-3.

De mannen van Kalinko traden vol vertrouwen aan in de thuishal op ‘Kalinko’s Super Saturday’. Na een prachtige service van “Mini van de Week” Mathieu begonnen ze echter stroef aan de eerste set. Punch nam al snel een voorsprong van enkele punten en wist deze tot halverwege de set vast te houden. Langzaam kwam de thuisploeg echter op stoom en werd een Scheveningse muur opgetrokken aan het net, waardoor de tegenstander grote problemen had om tot scoren te komen. Het lengtevoordeel van Kalinko resulteerde ook in niet te stoppen aanvallen. Vanaf 16-16 werd een beslissend gat geslagen waarna de set met 25-19 werd gewonnen.

Het opgebouwde vertrouwen werd meegenomen naar de tweede set. Tot een stand van 11-10 konden de Delftenaren Kalinko nog bijhouden, maar hierna liepen de Scheveningers al snel uit naar een grote voorsprong. Deze set werd met 25-17 eenvoudig gewonnen.

De derde set vertoonde in eerste instantie hetzelfde patroon als de vorige en alle ingrediënten leken aanwezig voor de achtste thuisoverwinning op rij. Al snel pakken de Scheveningers vier punten voorsprong. Maar de heren van Punch geven zich niet zomaar gewonnen en kruipen puntje voor puntje dichterbij, mede dankzij enkele slimme wissels. Mogelijk sloop er ook wat gemakzucht of vermoeidheid in de selectie van Kalinko. Bij 17-18 lijkt er iets te knakken bij Kalinko. Verschillende individuele fouten stapelen zich op en enkele wissels en een time out van coach Esther mogen niet meer baten. Met maar liefst 19-25 gaat de winst naar Punch.

De coach van de uitploeg lijkt de formule te hebben gevonden om de Scheveningse code te kraken. Hij zorgt er in de vierde set met zijn wissels voor dat hij gedurende lange periodes van de wedstrijd een goed blok aan het net heeft staan. Al snel loopt zijn team uit naar een riante voorsprong. Hoewel Kalinko halverwege de set mede dankzij enkele lepe doortikballen van spelverdeler Frank nog wel langszij weet te komen, slaat hierna het noodlot toch weer toe. Wederom is het spel van de mannen van Kalinko erg slordig, waardoor de setwinst met 20-25 naar Punch gaat.

Het geloof van Kalinko in een goede afloop van de wedstrijd lijkt weg te ebben. Hoewel de stand vooral dankzij middenmannen Kaj en Bart in het begin van de vijfde set nog redelijk in evenwicht blijft, geeft de Scheveningers zich bij een stand van 8-9 plotseling gewonnen. Hierdoor is de eerste nederlaag in Houtrust na 9-15 in de vijfde set een feit.

Tijd om lang te treuren over deze nederlaag is er niet. Aanstaande vrijdag wacht de volgende wedstrijd alweer met wederom Punch H2 als tegenstander. Om 19:30 uur zal Kalinko in het TU-sportcentrum in Delft proberen om revanche te nemen en tegelijkertijd af te rekenen met het uitsyndroom! #wijzijnkalinko