Vizier op volleybal

 

Weer winst ATC Heren 1

VoV, 10-02-2020. 4:24 uur. Op vrijdag 7 februari ging ATC-heren 1 op bezoek in het altijd gezellige Haaksbergen.

Hoewel thuis met gemak over RAS was heen gewalst met een 4-0 overwinning heeft ATC het uit niet altijd makkelijk. Reden kan zijn de accommodatie (lage sporthal) maar ook dat RAS thuis zeker zich niet van zijn sportiefste kant laat zien hetgeen vanaf de tribune dan ook nog eens ondersteund wordt. Maar ja in Haaksbergen is dit voorafgaande het weekend nartuurlijk een hoogtepunt als de huidige nummer 2 tegen de lager staande trots van Haaksbergen aan mag treden.

ATC werd de eerste set overdonderd door de bravoure en met name het verbale geweld van de tegenstander. ATC startte met Bart Kolthof op spel (had de koof af) en Martin en Klaas op midden en in de diagonaal Michiel, op buiten Jim en Sake Kon niet echt een goede vuist maken en de eerste set ging met 25-19 verloren.

In de 2e set bleef RAS zich zoals gekend uitermate onsportief gedragen. ATC met Remco en Dick nu binnen de lijnen herpakte zich en trok de set met 18-25 naar zich toe. Dick ramde de ballen er zoals gewoonlijk weer in en deed zijn naam hard hitting Dick weer eer aan. De gezichten van de mannen van RAS stonden op onweer en dit bleef er de hele wedstrijd op staan.

De 3e set kon ATC de stijgende lijn van de 2e set niet pakken en verloor zich in veel persoonlijke fouten. Hiervan profiteerde RAS niet met goed volleybal maar door zich nog onsportiever op te stellen. De set ging met 25-15 verloren.

In de belangrijke 4e set herpakte ATC zich en ondanks het feit dat er ook duidelijke arbitrage fouten werden gemaakt. Was ATC in staat om RAS te laten merken wat volleyballen inhoudt. Naast magistrale reddingen van Michiel en een stabiele Roy op midden en de kanonslagen van Dick. Liet ATC zich mentaal niet van de wijs brengen door RAS. Ook op de tribune werd het stil en stil en stil. 25-21 winst voor ATC.

De beslissende 5e set drukte ATC het team van RAS met gemak op de plek waar ze hoorden. En maakte de met 15-6 de klus af.

Hoewel het een moeizame zege was voor ATC toch weer 3 punten. Misschien dat de tegenstander zich vergist had dat ze tegen Hengelose kracht speelden. Want vanaf de tribune en in het veld klonk af en toe de naam van een Enschedese club. Maar goed dat is te begrijpen want de C en de E klinken hetzelfde en het onderscheid hierin is kennelijk erg lastig in Haaksbergen.

Aankomende weken hebben de mannen van ATC vrij. En zijn ze afhankelijk van hoe andere teams hun wedstrijden spelen.

gh @ VoV, verslag van Remco Paulsen, ATC Heren 1. Archieffoto.