MVP titel voor Polder en Bongaerts

VoV, 10-02-2020. 5:57 uur. De Ladies in Black uit Aachen verloren tegen SC Potsdam met 3-1 via de setstanden 25-22, 22-25, 25-20 en 25-21. Nadat de eerste set verloren was gegaan nam de ploeg van Saskia van Hintum in de tweede vlot een 0-5 voorsprong. Postdam was er bij 18-18 weer naast, maar verder kwamen ze ook niet. De Ladies bleven dominant en brachten de stand op 1-1 in sets. In de twee volgende sets had Potsdam steeds een kleine voorsprong, die ze beide keren met succes vasthielden tot aan de setwinsten.

Vooral blokkerend waren de teams met 20 om 13 blokpunten op dreef. Bij Aachen nam Tessa Polder, die tot MVP gekozen werd, 8 blokpunten voor haar rekening. Totaal scoorde ze 16 keer. Marrit Jaspers, die de hele wedstrijd weer speelde na haar blessure, scoorde 11 punten en Lynn Blenckers liet er ééntje noteren in de eerste set. Verder kreeg ze geen speeltijd.

USC Münster verloor thuis met 0-3 van koploper SSC Schwerin, dat volgens trainer/ coach Teun Buijs “te snel, te sterk en te hoog” voor de thuisploeg was. Met 15-25, 17-25 en 19-25 ging de wedstrijd verloren. Münster speelde elke set beter en koploper Schwerin speelde steeds in de sterkste bezetting, een teken dat ze Münster zeker niet wilden onderschatten.

In het middendeel van de eerste set nam Schwerin afstand (11-16) en bouwde het verschil uit naar een ruime zege, in de tweede set was na 4-8 en 8-16 wel duidelijk welke richting het op zou gaan. Met veel servedruk maakte Schwerin een 8-6 achterstand ongedaan (10-14) in de derde set en liet zich daarna niet meer verrassen. Britt Bongaerts werd bij de gasten tot MVP van de wedstrijd gekozen.

VC Wiesbaden van Nynke Oud won met 3-0 van Suhl, de ploeg van Hester Jasper en Anniek Siebring. In de derde set werd het een nipte 26-24, daarvoor had Wiesbaden met 25-20 en 25-16 de stand op 2-0 gebracht. Voor Suhl liet Siebring 10 punten noteren, Jasper kwam in twee sets tot 7 punten. Nynke Oud scoorde niet, met een rapportcijfer van 6,5 bleef ze maar 0,1 achter bij haar teamgenote Grosser, die tot MVP werd gekozen.

Verder won Straubing met 3-1 van Erfurt.