Kalinko H1 naar de tweede plaats

VoV, 21-10-2019. 12:13 uur. Op zaterdag 19 oktober wint Kalinko Heren 1 van VollinGo Heren 1 met 4-0 voor thuispubliek in Houtrust. De eerste bal van de wedstrijd werd geserveerd door de speler van de week, Emmanuel Ugahary.

De eerste set begon met de bekende opstelling, Frank Pronk als spelverdeler, Haiko de Jong en Radek Kiesta op de buitenkant, Rik Veeris op de diagonaal en Kaj de Groot en Bart van den Broek op de middenpositie. Rudy Rudelli, de nieuwe aanwinst van Hs 1 Kalinko mocht zijn debuut maken als libero.

Kalinko begon zeer sterk met een serviceserie van De Groot, waardoor gelijk een voorsprong van 7 punten behaald werd (9-2). Hierna kon met volle overtuiging, maar ook met veel rust in het spelletje de set afgemaakt worden. Dit werd nog wel even lastig gemaakt door de heren van VollinGo met een goede serviceserie. Na een wissel van Kiesta met Arnaud de Jong, kon de service van VollinGo gestopt worden en liet De jong zien dat hij niet alleen hard kan slaan maar ook gewoon een balletje in het midden van het veld kan wegleggen. De set kon binnengehaald worden met een score van 25-19.

Ook in de 2e set begonnen de mannen van Kalinko sterk en kon er direct een gat geslagen worden. Haiko de Jong had een gaatje in het blok gevonden waar hij handig gebruik van maakte. Rudelli kreeg de service pass stevig onder controle en de middenspelers konden zo beter bediend worden. Kalinko speelde het spelletje zoals ze graag willen spelen en won de 2e set met 25-21.

De 3e set was niet anders dan de 2e set voor de Scheveningers. Gelijk aan het begin pakte de mannen een voorsprong en lieten die niet meer gaan. Net zoals in de voorgaande sets zette VollinGo toch nog even aan, maar Veeris liet weten hier niet in mee te gaan met een aantal snoeiharde aanvallen als antwoord. Hiermee kon ook deze set binnen gehaald worden met 25-19! De winst van de wedstrijd was alvast voor Kalinko Heren 1!

De 4e set werd de opstelling aangepast door Haiko de Jong rust te gunnen door Kiesta in het veld te zetten. De mannen van Kalinko begonnen deze set ditmaal niet zo sterk als de eerste 3 sets. VollinGo bracht een andere spelverdeler in het veld waardoor de middenaanval ditmaal wel door kwam. Gelukkig was daar interim-coach Ans de Graag die al de hele wedstrijd onophoudelijk wees op het gapende gat in het midden van het VolinGo-veld. De heren van Kalinko zagen het gat geen van allen behĂ lve Rik Veeris die handig gebruik maakte van de tip van Ans. Halverwege de set lukte het de Scheveningers om grip te krijgen op Gouwenaren, en de set naar zich toe te trekken. De set werd gewonnen met een stand van 25-23, wat de eerste 4-0 winst van dit seizoen opleverde!

De eerst volgende wedstrijd van Kalinko Heren 1 is de bekerronde1 in groep A in Bergambacht tegen het eerste herenteam van Thor, dinsdag 22 oktober, de eerst volgende competitiewedstrijd zal “thuis” in Sporthal Houtrust worden gespeeld tegen Timios Heren1 en deze wedstrijd zal plaatshebben op zaterdag 16 november om 16:30. Allen van harte welkom! #wijzijnkalinko