Orion H2: Eerste uitwinst een feit!

VoV, 21-10-2019. 12:30 uur. Dat het seizoen stroef op gang komt is een understatement. Zeker na een aantal wisselingen in team en staf, plus een volle ziekenboeg geeft dat dan zijn uitdagingen. Nota bene werd er nu op een zondag gespeeld, waardoor de horeca gelegenheden op zaterdagen het even moesten doen met wat minder omzet. Gelukkig traden we weer aan met midman Simon in de gelederen. Na zijn knie wat rust te hebben gegund konden we weer een beroep doen op zijn inbreng.

De eerste set in Borne startte bijzonder stroef onder ruime publieke belangstelling. Met name de passing was bij tijd en wijle niet scherp, alsmede de afstemming setters en aanvallers. Met slordig speel leverden we deze set ook duidelijk in bij de mannen van Apollo. Er zat nog net geen strik omheen …

Na een paar omzettingen begon de Doetinchemse diesel te draaien. De passing en serve druk kwam beter op ging. Ondanks dat het nog stroef liep toch het gelijk trekken van de setstand. Het getoonde niveau vervolgens in set 3 werden we wel vrolijker van. Door de gebrachte serve druk werd het spel van Apollo (te) doorzichtig, en werd met name blokkerend gegrossierd in punten. Een duidelijke winst als gevolg.

Dat vervolgens set 4 niet hoogstaand was aan beide kanten was een gevolg van werkvolleybal. Voor Apollo was het overleven in de wedstrijd en pogen tot het komen van een tiebreak, voor de Orion mannen was het pakken van de 4 punten en de wedstrijd winst de inzet. De verkregen voorsprong halverwege de set werd dan ook niet uit handen gegeven, een 3-1 winst als gevolg. De eerste uit overwinning in dit prille seizoen!

Feitelijk staat a.s. zaterdag ingepland, Woudenberg uit, echter vinden we het opvallend dat dit geen officieel speel weekend is. Voor de rustperiode spelen we deze liever niet en hebben we, net als alle andere teams graag even een break. We zullen zien!

Apollo 8 H1 – Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 uitslag 1-3 via de setstanden 25-17, 21-25, 14-25 en 22-25.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2. Foto Rudy van ’t Rood.