Kalinko H1 pakt slechts één set tegen VVU

VoV, 15-01-2018. 12:32 uur.  Kalinko Heren 1 zijn er niet in geslaagd te winnen van VV Utrecht Heren 4. In de Utrechtse Galgenwaard ging de overwinning met 3-1 naar de gastheren.  Aan het begin van het seizoen had VV Utrecht ook al met 0-4 gewonnen in Scheveningen, maar toen speelde Kalinko wel één van de betere wedstrijden van het seizoen. VV Utrecht wist toen met sterk verdedigend spel steeds net aan het langste eind te trekken.

De wedstrijd van zaterdag was echter van een stuk lager niveau. Kalinko had moeite om de pass onder controle te krijgen in de zeer grote Utrechtse hal. In de aanval waren de Scheveningers niet secuur genoeg en ook in de serve was de foutenlast te hoog.

VV Utrecht haalde ook niet het niveau van enkele maanden eerder, maar was net even wat stabieler dan Kalinko. In de eerste drie sets wisten de Utrechters steeds een ruim gat te slaan, wat uiteindelijk te groot bleek voor Kalinko om nog in te lopen. Alleen in de tweede set wisten de Scheveningers het gat nog bijna te dichten, maar ook die set ging met miniem verschil naar VV Utrecht (25-23).

Bij een 3-0 achterstand restte voor Kalinko in de vierde set alleen nog de strijd om het bonuspunt. Lang leek het erop dat alle vijf punten in Utrecht zouden blijven, maar door een sterke eindsprint lukte het de Scheveningers toch om deze set met 22-25 binnen te slepen.

Al met al geen bevredigende wedstrijd voor de mannen van Kalinko, vooral omdat het niet lukte om een hoog eigen niveau neer te zetten. Lichtpuntje is dat aan deze wedstrijd tegen VV Utrecht in ieder geval één punt meer is overgehouden dan de thuiswedstrijd. Kalinko Heren 1 heeft de stijgende lijn dus wel te pakken! (maar misschien is dit een voorbeeld van slechte scorebordjournalistiek.)

gh @ VoV. Verslag van Romeo Tuinman, Kalinko Heren 1. Foto Jan van den Noort.