Winst houdt Set-Up D2 in de top drie

VoV, 15-01-2018. 12:18 uur. Zaterdag 13 januari 2018 mochten we weer aantreden in onze eigen vertrouwde sporthal. De wedstrijd tegen de Bevers uit Lemelerveld stond om 15.00 op het programma.

In de kerstvakantie hebben we rust gehad, maar daarnaast hebben we ook een aantal leerzame oefenpotjes gespeeld. Tijdens de Twente Cup verloren we de 1e wedstrijd met 2-1 van Eurosped, maar lieten we in de 2e wedstrijd tegen Krekkers zien dat er nog geen duidelijke titel kandidaat is in de 1e divisie. Deze wedstrijd wonnen we namelijk met 2-1, waardoor we het toernooi als 3e hebben afgesloten.

De wedstrijd tegen de Bevers was net zoals de uitwedstrijd in Lemelerveld een lastige pot, onder andere veroorzaakt door de lastige serves van de Bevers. Daarnaast was het helaas een wedstrijd met een hoge foutenlast van onze kant.

De eerste set konden we direct een voorsprong opbouwen door middel van goede aanvallen aan het net en strakke serves. Halverwege de set kwamen de Bevers echter weer goed terug door een sterke serveserie, waardoor wij de pass niet altijd onder controle hadden. Het einde van de set lieten we gelukkig wel weer ons eigen spel zien, waardoor we de eerste set met 25-20 wonnen.

De tweede set was een kopie van de eerste set, waarbij wij eerst weer een voorsprong opbouwden maar halverwege de set de Bevers weer dichterbij lieten komen. Er worden mooie blokpunten getoond, maar ook alle aanvalsters lieten hun punten bijschrijven door harde aanvallen af te wisselen met tactische ballen. Aan het einde van de set dachten we al dat we er bijna waren, maar ook toen lieten de Bevers hun sterke wapen weer zien: alles of niets serveren. Bij 25-23 konden we deze serveserie uiteindelijk onderbreken, ook de tweede set was dus voor ons.

In de derde set leek het erop dat we ook deze set gingen binnenhalen, maar de Bevers gaven absoluut niet op en kwamen meerdere keren terug qua stand. Via voorsprongen en gelijke standen werd het 23-20, een stand waarbij je zou denken dat ook die derde set voor ons was. Maar het doel van de Bevers werd gehaald: alles of niets serveren en proberen een setje af te pakken. Door onnodige fouten en spelen in de autopilot modus verloren we deze set met 24-26.

De vierde set herstelden we onszelf weer goed, want meer dan één  puntje wilden we absoluut niet laten liggen. Met 25-14 wonnen we deze vierde set, waardoor we de wedstrijd met een 3-1 winst hebben afgesloten.

Volgende week zaterdag, 20 januari, spelen we om 17.00 in Assen. En een week later, zaterdag 27 januari, spelen we in de Schalm de topper tegen Dynamo Tubbergen, waarvoor we jullie graag willen uitnodigen!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Jan van den Noort.