Kalinko H1 rekent af met Angstgegner

VoV, 21-03-2022. 5:08 uur. In een spannende wedstrijd trekken de Scheveningse volleybalmannen uiteindelijk aan het langste eind. Met minimaal verschil wordt de Goudse tegenstander, die in het verleden nogal eens een onneembare horde bleek te zijn, naar huis gestuurd: 3-2.

Nadat de uitwedstrijd enkele maanden geleden met 3-2 was verloren, was Kalinko er nu op gebrand om thuis wel de overwinning te pakken. Dit werd gedemonstreerd door de eerste set ondanks enkele afwezigen gelijk overtuigend met 25-18 binnen te slepen. In het veld stonden Raul, Marko, Rens, Rick, Maarten, Daron en gelegenheidslibero Sander. Dat Sander normaalgesproken geen libero is, was niet te merken aan zijn spel; zijn onmogelijke reddingen zorgden soms voor wanhoop aan de andere zijde van het net.

Ook aan de tweede set werd enthousiast begonnen, wat resulteerde in een riante voorsprong van 7-1. Vanaf dat moment verslapte de concentratie echter aan de zijde van Kalinko. De tegenstander werd door enkele fouten in het zadel geholpen waardoor de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. De mannen van VollinGo kregen vleugels en liepen uit naar een voorsprong van maar liefst 8 punten. Dankzij enkele tactische omzettingen werd er nog een inhaalrace gestart, maar die kwam te laat: 22-25.

De derde set bleef Kalinko zoeken naar de vorm van de afgelopen weken. Weer bleek VollinGo een taaie tegenstander waardoor er geen afstand genomen kon worden. Vanaf 20-20 waren de Gouwenaren beslissender, wat resulteerde in een stand van 22-25.

In de vierde set werd oudgediende Nathan in het veld gebracht om de boel wat beter te organiseren en voor wat meer vuur te zorgen. Dit had al snel het gewenste resultaat. Er werd een voorsprong van enkele punten gepakt, die de rest van de set niet meer uit handen werd gegeven. Met 25-18 ging deze set overtuigend naar Kalinko.

Wederom moest de winnaar in een vijfde set bepaald worden. Het vertrouwen van de eenvoudig gewonnen vierde set werd meegenomen. Al snel nam Kalinko het heft in handen. Door harde aanvallen van o.a. Rick, Daron en man-of-the-match Maarten werd de Goudse illusie om Kalinko het eerste thuisverlies van de competitie toe te brengen de kop in gedrukt. De laatste set eindigde duidelijk in Schevenings voordeel: 15-7.

De koppositie moet nog gedeeld worden met SKC H1, maar laatstgenoemde heeft al 2 wedstrijden meer gespeeld. Eerstvolgende concurrent op de ranglijst Sovicos, komende vrijdag de tegenstander, volgt op 9 punten achterstand.

gh @ VoV, Verslag door Arnout Verheij, foto Nidal Al Qaq.