Kalinko morst geen setje vs. Spaarnestad D2

VoV, 21-03-2022. 5:04 uur. Zaterdag 19 maart om 14.30 uur speelde wij in onze Houtrusthal tegen Spaarnestad D2. Vandaag werden we versterkt door Elena en Anouk uit Dames 2.  Hen hadden we hard nodig in verband met blessures bij Kirsten, Lisa en Pascalle. Zij hebben deze wedstrijd vanaf de bank hard aangemoedigd en mee gecoacht. Daarbij speelde Alinda deze wedstrijd oud en vertrouwd als passer/loper en ook Larissa heeft als passer/loper mooie punten gespeeld.

De eerste set begonnen we niet goed. Tot de 15 punten stonden we flink achter en hadden we moeite met onze eigen taken uitvoeren. Gelukkig konden we toch weer stabiel spel oppakken en kwamen we langzaam dichterbij. We kwamen op de stand van 24-24 en pakte uiteindelijk de set met de eindstand 26-24.

Het balen van ons spel uit de eerste set konden we gelukkig snel opzijzetten. In set twee begonnen we sterker. We konden Spaarnestad lange tijd onder de 10 houden. Aan het einde lieten we toch nog wat puntjes liggen, maar uiteindelijk speelde we de laatste bal en eindigde de set in 25-13.

In set drie hadden we een paar mooie service rally’s van onder andere Marjolein en Anouk. Voor Anouk was het haar eerste debuut in een officiële wedstrijd en scoorde direct punten. Onder luid applaus werd ze teruggewisseld. Ook in deze set deden we wat we moesten doen en konden we de voorsprong vasthouden. De derde set wonnen we met 25-11.

Set vier bleven we goed spel spelen. Wel kregen we meer tegengas van Spaarnestad. Uiteindelijk kwamen we nog gelijk op 22-22, maar met de prachtige sets van Lisan en Alinda die ze kon afmaken pakte we de laatste drie punten. Wat zorgde voor een 4-0 winst.

Aankomende donderdag spelen wij een uitwedstrijd tegen Dinto D1 en zaterdag uit tegen VIVES D1. Beide staan met ons in de top 3, dus het zijn belangrijke wedstrijden waarin duidelijk gaat worden wie koploper binnen de competitie wordt.

gh @ VoV, verslag van Sharon Vis, foto via Frank Pronk, Kalinko.