Kalinko H1 verliest na 0-2 voorsprong.

VoV, 21-11-2021. 12:37 uur. Kalinko Heren 1 laat het afweten in Gouda en geeft 2-0 voorsprong weg voor 3-2 verlies. Na vrijwel alle teams van de onderste helft van de competitie verslagen te hebben zijn sinds twee weken een aantal teams van de bovenste helft aan de beurt. Een van deze teams was VollinGo H1 uit Gouda. Na een sterk begin wat resulteerde in een 2-0 voorsprong lieten de mannen het afweten en werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 verloren. Een zuur verlies.

De wedstrijd begon veelbelovend. De basisopstelling met Frank, Arnout, Sander, Dimitrijs, Riki, Daron en invaller Nathan uit heren 3 wisten, zoals we dat gewend zijn van de mannen, de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Vooral diagonaalspeler Riki wist veel punten binnen te harken voor zijn team. Ook libero Nathan, die inviel voor Lars vanwege blessure, was op dreef en zorgde voor een sterke servicepasslinie en goede verdediging. Met dit sterke spel waren de mannen VollinGo Heren 1 de eerste twee sets de baas. Deze sets werden dan ook met 25-19 en 25-22 gewonnen.

Vanaf set drie kregen de mannen het lastiger. Vooral de servicepass ging achteruit. Ook slopen er een aantal servicefouten in en kregen de mannen meer moeite met punten te scoren. Desondanks werden er nog een aantal mooie punten meegepakt. Onder andere midden Arnout, tevens “man of the match”, had een aantal mooie bloks en buitenaanvaller Dimitrijs vormde een groot aanvallend wapen. Ondanks alle moeite was dit niet genoeg en werd de set met 25-18 verloren.

Dit was een kleine klap voor de mannen die de winst het liefst meteen in de derde set hadden willen afdwingen . Nu was er ineens een nieuwe uitdaging: geen vijfde set! De draad werd weer goed opgepakt in de vierde set. Er werden minder fouten gemaakt en de servicepass begon weer te lopen waardoor er veel punten door middens Daron en Rens gescoord konden worden. De mannen kregen door het gezang en getrommel van de bank, de enthousiaste coaching van Ans de Graag en aanmoediging van manager Nidal de energie die ze nodig hadden.

Hierdoor hadden de mannen de hele set een voorsprong van ongeveer vier punten. Hier kwam echter een einde aan in de slotfase van de set. Er slopen wederom wat fouten in en de mannen hadden veel moeite om punten te scoren. VollinGo Heren 1 maakte hier optimaal gebruik van en keerde hun achterstand om naar setwinst van 25-22.

Dit was een nog grotere klap voor de mannen. Toch lieten ze dit verlies snel achter zich want er was een nieuwe uitdaging bijgekomen: de vijfde set winnen. De hele vijfde set was het nek aan nek. Toch wisten de mannen het op een paar cruciale momenten niet af te maken, waardoor de vijfde set met 15-13 verloren werd.  Een zuur eerste verlies van het seizoen en het einde van een  winning streak van zes wedstrijden.

Volgend weekend heeft Kalinko H1 wederom een belangrijke wedstrijd voor de boeg. De mannen moeten het namelijk opnemen tegen de huidige koploper Sovicos Heren 1. Ditmaal thuis. Zal het de mannen lukken om de koploper te verslaan en de koppositie over te nemen?