Tumultueus duel levert Hands-Up niets op

VoV, 21-11-2021. 12:20 Na een voedzame lunch reisde Hands-Up Heren 1 af naar Maastricht, waar de ontmoeting met Jokers VC H1 op het programma stond. Een weerzien met oud-coach en vriend Rogier Veltrop, die de Berlicumse mannen goed kent.

In de eerste set was direct zichtbaar dat Rogier zijn team goed geïnstrueerd had. De Jokers bespeelde de zwakke kanten van Hands-Up en HU moest zich op een aantal punten aanpassen. Dit zorgde voor een gelijk opgaande strijd waarbij beide teams geen grote voorsprong wisten te nemen. HU pakte de eerste ‘ruime’ voorsprong bij 17-20. Na een time-out van de Jokers en een goede serie kwamen de Limburgers weer langszij en wisten zelfs een voorsprong te pakken bij 23-22. Deze voorsprong gaven zij, mede door een arbitrale misser, niet meer af en Jokers pakte de set met 25-22.

De Balkumse Strijders wisten dat er meer in het vat zat en begonnen vol vuur aan de nieuwe set. Een soortgelijke set als de eerste set ontwikkelde zich. 10-10 en even later 16-16 kwam op het scorebord te staan. Op de belangrijke momenten speelde Jokers hun diagonaal aan, waar HU geen grip op had. Bij 18-18 liep de thuisploeg uit naar 24-18, deze achterstand kwam HU niet meer te boven. De tweede set ging met 25-19 naar de Jokers.

In de derde set moest en zou het gebeuren voor Hands-Up. Een switch in systeem en een goed spelende Stan van Dreumel zorgden voor nieuw elan in het team. De teams gaven elkaar niets toe en bleven goed bij tot aan 19-19. Toch wisten de Jokers wederom een voorsprong te pakken tot aan 24-21. Hands-Up pakte de laatste strohalm en knokte voor wat het waard was. Op de service van Mümin Raif werd het 24-24. Sensatie hing in de lucht en de set ging verder richting het einde.

Na 24-24, kwam snel 25-25 en pakte de Jokers hun eerste setpoint bij 26-25. Hands-Up kreeg de eerste kans op de aanval en tot grote verbazing van het hele team floot de scheidsrechter op dit cruciale moment af voor een zogenaamde ‘gestolen bal’ van Hands-Up. 27-25 en daarmee 3-0 voor de Jokers. De aanvoerder van HU kon dit niet verkroppen en liet zich gaan tegenover de eerste scheidsrechter, waarop hij gediskwalificeerd werd voor de wedstrijd. De laatste set moest dus zonder hem gespeeld worden.

In de vierde set is alleskunner Mümin gaan spelverdelen, maar deze noodgreep mocht niet baten. Weinig kans voor Hans-Up en met 25-17 ging ook deze set naar de Jokers. 4-0 en een bittere pil voor Hands-Up.

Gelukkig maakte het weerzien met de oud-coach veel goed en smaakten de biertjes in de kleedkamer er niet minder om.
Nu de wonden likken en herpakken voor volgende week zaterdag thuis tegen Polaris.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Gerben Elissen, Hands-Up heren 1.