Kalinko H1 weet Thor H1 niet te kraken

VoV, 12-02-2018. 10:30 uur. De mannen van Kalinko Heren 1 zijn er niet in geslaagd om Thor H1 uit Bergambacht te verslaan. De Scheveningers wisten maar één set te winnen en verloren met 1-3 via de setstanden 21-25, 22-25, 25-22 en 20-25.

Thor H1 staat stevig op de tweede plek van de ranglijst, dus het was duidelijk dat het voor Kalinko – dat op een zesde plek staat – een lastige opgave zou worden. In de uitwedstrijd wisten de Scheveningers nog een vijfsetter uit het vuur te slepen, maar het spel was toen niet om over naar huis te schrijven. Dat bood toch aanknopingspunten voor de thuiswedstrijd.

Helaas bleek al snel dat Thor niet van plan was om kostbare punten in Scheveningen achter te laten. In de eerste twee sets was vooral de middenas van Thor goed op dreef. Met snelle aanvallen over het midden wist Thor een hoog scoringspercentage te halen. De servicedruk en blokkering van Kalinko waren niet sterk genoeg om de middenmannen van Thor te stuiten.

Toch lukte het Kalinko om in de tweede set wat meer in het eigen spel te komen. Bij 15-21 leken de Scheveningers deze set nog kansloos te verliezen, maar door zeven punten op rij te scoren stonden ze ineens aan de goede kant van de score (22-21). Helaas stokte toen de productie en wist Thor alsnog de set binnen te slepen (22-25).

Het einde van de tweede set gaf de Scheveningers toch hoop voor de derde set. En niet onterecht, zo bleek, want met meer servicedruk en beter blokwerk werd de middenas van Thor geneutraliseerd. Al snel liep Kalinko uit naar een ruime voorsprong (14-6) en hoewel Thor nog in de buurt kwam, ging deze set naar de Scheveningers (25-22).

Helaas lukte het Kalinko niet om deze lijn door te trekken in de vierde set. De echte overtuiging ontbrak aan Scheveningse zijde en al snel stond er een flinke achterstand op het scorebord. Coach Arie van Wolferen probeerde het tij nog te keren met een aantal wissels, maar het lukte niet om het Thor nog serieus lastig te maken. Bij 20-25 was de vierde set, en daarmee de wedstrijd, voorbij.

De conclusie is dat de mannen van Kalinko nog te wisselvallig spelen om de topteams te verslaan. Twee weken geleden was Kalinko nog dichtbij een overwinning tegen koploper Inter Rijswijk H3, maar vandaag was het niveau te laag om aanspraak te maken op een stuntje tegen de nummer twee. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nummer negen SKC, dat overigens maar drie punten achterstand heeft op de Scheveningers. Een mooie uitdaging dus!

gh @ VoV, verslag Romeo Tuinman, Kalinko Heren 1.