Vierde verlies voor Veracles D1 in 2018

VoV, 13-02-2018. 5:13 uur.  Een intense uitwedstrijd in en tegen Utrecht met slechts één punt als resultaat, minder dan gehoopt en verwacht, maar wel genoeg aanknopingspunten.

Helaas weten de studenten uit Groningen ook deze wedstrijd niet naar zich toe te trekken waardoor de teller in 2018 nog blijft steken op één overwinning uit vijf wedstrijden. Ook deze wedstrijd verdiende Veracles een overwinning, maar door genoeg eigen fouten komt Utrecht telkens weer terug van een achterstand en weet zo de 3-2 winst binnen te slepen.

De eerste set begint voortvarend voor Veracles. Sterk spel, volleyballen vanuit eigen kracht en mét resultaat. Met 22-25 gaat de eerste set naar Veracles. Helaas is de tweede set een terugkerend probleem. Een voorsprong vasthouden en binnenslepen blijkt een te zware klus voor de gasten uit Groningen. VV Utrecht wint de tweede set met 25-22. Vervolgens zijn de derde en vierde set een herhaling van de eerste twee sets. Eenzelfde spelbeeld laat ook dezelfde uitslagen zien. Veracles wint de derde set met 18-25 en vervolgens pakt Utrecht weer de vierde set met 25-21.

De vijfde set begon nog goed voor Veracles en met een veldwissel op 4-8 in het voordeel van de studenten lijkt de winst binnen handbereik. Helaas maken we de kansen niet af. Utrecht voelt dat er meer te halen valt en slaagt erin om de achterstand weg te werken. Met 15-11 wint Utrecht de vijfde set. Helaas slechts één punt waar er toch meer in had gezeten.

gh @ VoV, verslag van Leon Koehorst, IMB Client innovation Center Benelux / Veracles. Foto Rudy van ’t Rood.