Vizier op volleybal

 

Kalinko H1 wint uitduel bij Volevo!

VoV, 28-09-2020. 10:54 uur. Na de 4-0 winst van vorige week waren de mannen van Kalinko H1 hongerig naar meer. Ditmaal speelden zij uit tegen VOLEVO H1 in Leidschendam.

De eerste set begon sterk met vaste passing van Dima, Sander en Lars, vaste services van het hele team en af een toe en kanonskogel van Riki. Hierdoor liepen we vijf punten uit. Punt 17 was echter een omkeerpunt. Vanaf dit moment raakten wij in een dip en verloren hierdoor punt na punt door onder andere veel aanvals- en servicefouten. Het lukte ons niet meer om hieruit te komen en we verloren de eerste set met 21-25.

De tweede set begon zoals de eerste set was geƫindigd. Ondanks dat we veel punten weggaven, scoorden de middens Daron en Ard nog wel veel punten waardoor de tegenstander niet heel erg kon uitlopen. Na iets van tien punten was coach Ans genoodzaakt om wat te gaan doen: Maarten kwam erin op de buitenpositie en Radek kwam erin op de diagonaalpositie.

Dit pakten zij goed op. Door Maarten zijn aanvalskracht op buiten en Radek zijn vaste sprongservice lukte het ons om uit de dip te komen. We begonnen weer beter spel te laten zien en we begonnen de tegenstander weer in te halen. Na een spannende slotfase wonnen we de tweede set met 26-24.

In set drie ging het gelijk op. Ons spel was wisselvallig. We konden uit serviceontvangst mede door goede spelverdeling van Frank hele mooie punten maken om vervolgens de bal in een keer uit te serveren. Ondanks dat bleef het gelijk opgaan tot in de slotfase. Hierin trok de tegenstander aan het langste eind en verloren wij de derde set met 25-23.

De vierde set ging beter dan de derde set. Riki kwam er weer in op de diagonaalpositie en Wessel kwam erin op de setterspositie. Dima, Lars en Maarten leverden keer op keer een vaste pass, we hadden allemaal de service weer herpakt en onder andere middens Daron en Rens en diagonaal Riki scoorden veel punten. Dit spel konden we weer doorzetten in de slotfase waardoor we de vierde set wonnen met 25-18.

Dan nu de befaamde vijfde set. We begonnen goed met een paar servicepunten van Frank. Hierna maakten we een paar aanvalsfouten. Ans moest weer wat doen en zette Sander erin op de buitenpositie. Dit pakte hij goed op. Ondanks 2.5 set niet te hebben gespeeld scoorde hij drie belangrijke punten. Dit samen met gevaarlijke services en ijzersterke passing en setting van het team en de support van coach Ans, teammanager Nidal en de rest van de spelers aan de kant wonnen we de vijfde set met 15-10.

Deze 2-3 winst markeert de eerste keer sinds vorig seizoen dat we een uitwedstrijd hebben gewonnen. We hadden als team beter spel neer kunnen zetten, maar voor deze dag is 2-3 een bevredigend resultaat.

Voor nu gaan we de komende twee weken weer hard trainen om te proberen de volgende uitwedstrijd ook te winnen. We spelen dan tegen SKC H1 in Leiden. #wijzijnkalinko

gh @ VoV, verslag door Sander Elzinga, Kalinko H1, Foto Nidal Al Nidal Al Qaq