Kalinko heren 1 behoudt ongeslagen status

VoV, 15-11-2021. 6:35 uur. Na vorige week SKC heren 1 te hebben verslagen, moest nu ook het tweede herenteam van deze club eraan geloven. In een wedstrijd die voorlopig de laatste kans voor het publiek was om de Scheveningse mannen live in actie te zien, werd wederom met 3-1 gewonnen.

Terwijl SKC Heren 1 hoog op de ranglijst te vinden is, moet SKC heren 2 het voorlopig met een stuk lagere klassering doen. Dit was aan het begin van de eerste set direct duidelijk terug te zien aan het scoreverloop.

Al snel pakte de startopstelling (Frank, Sander, Rens, Maarten, Riki, Daron en Lars) een voorsprong van 3 punten. Met solide servicedruk en harde aanvallen werd deze voorsprong halverwege de set uitgebouwd naar maar liefst 22-8. Deze marge was uiteindelijk geen overbodige luxe, het setpoint bleek lastig binnen te slaan. De Leidse mannen begonnen aan een ware inhaalrace, die echter toch niet genoeg was. Het resulteerde in een 25-17 overwinning voor Kalinko.

De inhaalrace had wel als resultaat dat de Scheveningers wakker waren geschud en scherp aan de 2e set begonnen. Direct vanaf het begin werd wederom de leiding gepakt. Halverwege de set mocht ook Arnout zijn opwachting maken op de middenpositie van coach Ans. Man of the match Riki bestookte zijn voormalig clubgenoten met zijn kenmerkende kanonskogels. Ondanks het niet aflatende enthousiasme van SKC werd deze set met een afgetekende 25-8 door Kalinko binnengesleept.

In de altijd lastige 3e set kwam er zand in de Scheveningse motor. De concentratie zakte en SKC voerde enkele wisselingen door die goed uitpakten. Bij afwezigheid van Dmitrijs mocht Marko zijn punten meepakken en ook Raul mocht zijn kunsten vertonen in de spelverdeling. Een groot gedeelte van de set ging de stand gelijk op, maar na verloop van tijd pakten de Leidse studenten met opportunistisch spel een riante voorsprong van 20-15. Kalinko gaf zich echter nog niet gewonnen, na enkele time-outs en wissels was de comeback bij 23-23 voltooid. Ondanks een setpoint voor Kalinko toonde SKC zich aan het eind van deze bloedstollende set net wat koelbloediger: 26-28.

Met het nieuw verkregen vertrouwen zette SKC alles op alles om een verlenging eruit te slepen. Kalinko pakte echter al snel een voorsprong van enkele punten en gaf deze gedurende de set niet meer weg. Het resulteerde in een eindstand van 25-21 en dus wederom 4 welverdiende punten voor de ranglijst. Vooralsnog bezet Kalinko hierdoor de 2e plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag is nummer 4 VollinGo de tegenstander in Gouda. Er wordt mogelijk een livestream georganiseerd i.v.m. het verbod op publiek. We houden u op de hoogte via de gebruikelijke kanalen!

gh @ VoV, verslag door Arnout Verheij, Foto’s: Nidal Al Qaq