Orion vergeet zichzelf te belonen in thriller vs. US

VoV, 15-11-2021. 10:13 uur. Het was nog even afwachten op de persconferentie van het kabinet of er zaterdag gevolleybald kon worden. Gelukkig werd er groen licht gegeven en kon de wedstrijd tegen US Amsterdam plaatsvinden. Helaas zonder publiek. US Amsterdam heeft tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren! Dat het een lastige wedstrijd ging worden, was daardoor te verwachten. Vooraf zou je misschien tekenen voor en 3-2 verlies, achteraf zeker weten niet.

De eerste set was het een leuk gelijk opgaande strijd. Er werd hard gewerkt aan onze zijde, misschien niet altijd even mooi maar gevochten werd er zeker. Uiteindelijk weten we deze spannende eerste set met 26 – 24 te winnen.

De tweede set werd een hele andere set. We verloren de controle in de set. We kregen een aantal serves series tegen en maakte zelf erg veel eigen fouten. De frustraties liepen op en we kregen een gele kaart. Deze set ging terecht naar US Amsterdam. Maar in de op volgende set stelden we zaken op orde. De pass kwam goed aan bij Bente en er werden aanvallend veel ballen gescoord. De vechtlust was terug en we verdedigende veel ballen van de grond. Wederom setwinst!

In de vierde set werd het goede spel van de derde set doorgezet. We konden veel druk op US zetten met onze service waardoor er US het lastig had aan het net.

We komen halverwege de sets zelf op een voorsprong van vier punten. Je zou denken, dat wordt een 3-1 in het voordeel van Orion. Helaas sloeg het de andere kant op. In plaats van het zakelijk af te handelen, werd er te geforceerd gespeeld. En uiteraard gaf US zich niet zomaar gewonnen. Ze bleven vechten voor iedere bal en dit beloonde zich in een 22 – 25 voor US.

De vijfde set begon chaotisch. De mannen van heren 2 (die hun wedstrijd 2 minuten daarvoor hadden afgerond) werden de zaal uitgestuurd omdat de coach van US in protest ging. De 1ste scheidsrechter ging hierin mee, erg flauw. Bovenop werd er wederom een rode kaart uitgedeeld. Het lijkt alsof de scheidsrechters een bonus ontvangen voor het uitdelen kaarten. Vijf kaarten in twee wedstrijd, dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt….

Juist, de vijfde set, we beginnen met een achterstand van vier punten. Dit is een behoorlijk gat voor een vijfde set, echter weten we de set te kantelen naar een 12-10 voorsprong. Helaas geven we de set alsnog weg door persoonlijke fouten. 13 – 15 verlies. Balen, balen en nog eens balen.

Het was een strijdlustige wedstrijd echter zijn we vergeten om onszelf te belonen. We moeten genoegen nemen met 1 puntje.

Volgende week spelen we weer thuis tegen Ledûb Volleybal!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Daniëlle Nouwen, Orion Dames 1.