Kalinko Heren1 laat een 4-0 zege noteren.

VoV, 20-09-2020. 14:14 uur. Na een goed resultaat neer te hebben gezet bij het oefendriekamp vorige week waren de mannen van Kalinko H1 klaar om te laten zien wat ze kunnen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen het vierde team van Inter Rijswijk.

De eerste set begon wat rommelig waardoor we achter kwamen te staan. Dit werd echter snel weer goed gemaakt door een lange serviceserie waardoor we weer voorstonden. Hierna heeft het hele team erg vast en goed spel laten zien waardoor we telkens een voorsprong van 4 á 5 punten hielden. Dit spel hebben we in de slotfase doorgezet waardoor we de eerste set met 25-18 binnenhaalden.

In de tweede set hielden we het sterke spel uit de eerste set vast. Door onze vaste en moeilijke service, harde aanvallen op alle posities en sterk passend en verdedigend spel wisten wij wederom de hele set een voorsprong van 4 á 5 punten te behouden. Deze set wonnen wij dan ook met 25-20.

In de derde set was de eerste helft iets rommeliger vergeleken met de eerste twee sets, maar ondanks dat lukte het ons om vrij gemakkelijk uit de dalletjes te komen en ons niveau weer terug te pakken. In de tweede helft zaten we er weer helemaal in en haalden we de tegenstander in. Wederom door onze ijzersterke passing, headshots van onze diagonaal en uitstekende services wist de tegenstander geen enkel moment echt druk op ons te leggen. De derde set werd gewonnen met 25-19.

De vierde set was eigenlijk weer een herhaling van de voorgaande sets. De tegenstander wist geen enkel moment druk op ons te zetten en wij speelden op dezelfde vaste en gevaarlijke manier door. Met een service via de netrand werd de laatste set en daarmee de eerste wedstrijd van het seizoen met een score van 25-20 binnengehaald.

Al met al een resultaat om heel tevreden mee te zijn. We hebben laten zien dat we een heel vast en uitgebalanceerd team zijn die regelmatig spectaculaire punten kunnen maken. De eerste winst van het seizoen is binnen, nu kijken of we deze trend volgende week door kunnen zetten uit tegen VOLEVO H1, zaterdag 26 september om 18:00 uur. #wijzijnkalinko

gh @ VoV, verslag door Sander Elzinga, Kalinko Heren 1. Foto Nidal Al Qaq.