Ondanks nipt verlies tevredenheid bij Rosstars

VoV, 20-09-2020. 19:31 uur. Het was een spannend begin na een lange voorbereiding voor de dames van Rosstars. Een nieuwe trainer, een nieuw centercourt, een nieuwe speelstijl, een lang uitgeschakelde speelster waardoor er plots geschakeld moest worden en er in enkele weken met een compleet nieuwe opstelling gespeeld moest worden. Tel daarbij op dat de vaste libero ook nog eens afwezig was bij de start van het nieuwe seizoen.

Voor de wedstrijd tegen Alterno werden de dames verrast door een superlief filmpje waarin familieleden, naasten, de sponsor en een paar bekende Nederlandse volleybalsters de dames succes en een leuk en goed seizoen wensten.

Vervolgens werd het nieuwe centercourt met beperkte publieksruimte en looproutes coronaproof opgezet en werd de livestream in gereedheid gebracht. Seizoen 2020/2021 kon beginnen!

Vanaf moment één was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het begin van de eerste set ging dan ook gelijk op. Gedurende de set wist Rosstars langzaam maar zeker een gaatje te slaan en met 20-15 voor de thuisploeg leek de eerste set in Rossumse handen te blijven. Juist vanaf dat moment slopen er wat fouten in het spel van Rosstars waar Alterno goed van wist te profiteren en stond er opeens 21-21 op het scorebord.

Opnieuw leek het dubbeltje de kant van Rosstars op te vallen toen het op een 23-21 voorsprong kwam. Een wat gelukkige aanval via het net, een geketste pass, een jammerlijke fout in de kortgeleden vernieuwde opstelling met speelstijl en opnieuw een ongelukkig geketste servicepass zorgden echter voor een koude douche en met 23-25 verdween de set in de tas van Alterno.

Het verlies van de eerste set voelde als ‘uit handen gegeven’ voor de dames van Rosstars. De dip die dat veroorzaakte resulteerde in een uiterst matige 2e set waarin Alterno duidelijk de bovenliggende partij was. Via 3-10 en 12-20 werd de set met 16-25 makkelijk binnengehaald door de bezoekers uit Apeldoorn.

Over de veerkracht van de dames van Rosstars is nooit twijfel geweest en ook in deze wedstrijd werd er een beroep gedaan op deze kwaliteit. Hiermee vochten de dames zich terug in de wedstrijd en er ontstond weer een gelijk opgaande strijd in de derde set. Via 8-8 werd het 15-15, 20-20 en zelfs 23-23. Een perfect uitgemeten prikbal van Britt Bijen en een prima midaanval van Dana Nijhuis maakten een eind aan de derde set met een 25-23 overwinning voor de thuisploeg tot gevolg.

De vierde set was het Rosstars dat vanaf het begin de sterkere was. De Rossums dames namen direct het heft in handen en gaven via 10-5, 18-10 en 22-16 de set niet meer uit handen. Met 25-21 werd de vijfde set aangekondigd.

Alterno knokte zich aan het eind van die 4e set al een beetje terug en dat was duidelijk in de vijfde set. Beide teams waren opnieuw aan elkaar gewaagd en de loterij van deze beslissende set was een spannend slot van een wedstrijd die steeds kantelde.

Tot 13-13 was de einduitslag nog ongewis, maar uiteindelijk was het Alterno die de laatste twee punten wist te verzilveren en ging zodoende met de meeste punten van de verdeling naar huis.

De start van het seizoen is achter de rug, de kop is eraf. Rosstars kijkt tevreden terug op de wedstrijd waarin het veel goede en mooie dingen heeft laten zien.

Nu wordt het vizier verzet naar volgend weekend waarin aangetreden zal worden tegen Dash in Vorden.

gh @ VoV, verslag en foto via Rosstars dames 1.