Vizier op volleybal

 

Kampioenspoule voor Eurosped in zicht

VoV, 19-02-2021. 10:32 uur. Na een wat mindere periode gaf de 0-3 overwinning vorige week op Lammerink Installatiegroep/Set-Up ’65 de dames van Eurosped weer zelfvertrouwen dat zich direct uitbetaalde in een klinkende 0-3 overwinning tegen Laudame Financials VCN.

De eerste set ging wat moeizaam (27-29) maar daarna liet Team Eurosped zien dat ze vastbesloten waren de volle winst mee te nemen naar Vroomshoop ((17-25 en 20-25). Door deze twee overwinningen zijn de dames opgeklommen naar een 4e plek in de ranking.

Kampioens-/degradatiepoule in het corona-jaar: In dit corona-jaar is niets gewoon en dus de strijd om de landstitel ook niet. Eind februari is de laatste competitiewedstrijd voor Team Eurosped (28 februari om 15.30 uur thuis tegen Sliedrecht Sport). De eerste vier teams in de eindrangschikking gaan dan de strijd aan om de landstitel in de zogeheten kampioenspoule.

De laatst geplaatste 5 teams spelen een volledige competitie tegen elkaar in de degradatiepoule, waaruit uiteindelijk niemand zal degraderen dit jaar. In de kampioenspoule speelt iedereen eveneens thuis èn uit tegen elkaar. Daarna maken de nummer 1 en de nummer 2 begin/midden mei uit wie van hun zich mag kronen tot landskampioen.

Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog de strijd om de nationale beker. In het Paasweekend strijden alle eredivisie teams d.m.v. een soort van afvalrace tegen elkaar. De twee overgebleven teams spelen op Tweede Paasdag om de titel. Maar hierover later meer.

Team Eurosped versus FAST: De dames van Team Eurosped spelen zaterdag a.s. thuis tegen FAST. Het team uit Gennep/Sint-Anthonis bezet momenteel een 8e plek op de ranglijst en kunnen de punten dus ook goed gebruiken. We gaan zien of onze dames de opgaande lijn vast kunnen houden en de punten in Vroomshoop kunnen behouden en hiermee dichter bij een plek in de Kampioenspoule kunnen komen.

Team Eurosped versus FAST begint op zaterdag 20 februari 2021 om 15:30 uur en is via de bekende kanalen live te volgen.

gh @ VoV, Bron nieuwsbrief Eurosped. Foto Rudy van ’t Rood.