Vizier op volleybal

 

Kan Set-Up II zegereeks WSV stoppen?

VoV, 09-03-2018. 6:32 uur. Sedert 2 december 2017 haalde WSV in zeven wedstrijden, waaronder twee derby’s en de wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen, een van de topteams uit deze Divisie, welgeteld 34 punten. Of met andere woorden er werd maar één puntje gemorst.  Dat de verwachtingen hoog zijn voor het treffen tegen Springendal Set-Up ’65 II zal dan ook niet vreemd klinken, temeer omdat de ploeg in Ootmarsum met een 4-0 nederlaag van het veld geslagen werd. Beide teams weten onderhand nu wat ze aan elkaar hebben en van elkaar te verwachten hebben, de plaats op de ranglijst (WSV 2de, 57 punten, Set-Up 5de, 50 punten) kan ook een indicatie zijn voor een spannend duel. Dus om 18:00 uur in Warnsveld, daar is dan de eerste opslag.

Het is toch een Achterhoek vs Twente weekend in deze divisie, want Dynamo Tubbergen reist naar Varsseveld voor hun duel tegen Heva VCV ‘Topklimaat in Volleybal’ en TiMaX / DeVoKo is te gast in Vorden, waar tegen Dash om 18:00 uur voor het eerst opgeslagen zal worden. Dynamo en Dash zijn eigenlijk wel aan hun stand verplicht om er met de winst vandoor te gaan c.q. de winst in eigen huis te houden. Beide ploegen wonnen de vorige ontmoetingen ook met respectievelijk 4-0 en 1-3.

Koploper Krekkers speelt thuis tegen de nummer voorlaatst. De Bevers uit Lemelerveld zijn in Maria Parochie te gast. Eigenlijk kan geen van beide teams het zich permitteren om een of meerdere sets af te staan. Krekkers niet omdat ze de half hete adem van WSV in de nek voelen en De Bevers niet omdat ze zo snel mogelijk van de degradatieplaats af moeten zien te komen.  Een setje verliezen of er een winnen, kan uiteindelijk een wereld van verschil maken.

De Drentse ploegen uit deze Divisie spelen uit. Rivo is de gastheer van Nijhuis Technology Sudosa – Desto en Tjoba gaat op bezoek in Zwolle.

Sudosa is de nummer vier van de ranglijst en doet volop mee voor een podium plaats, mogelijk zelfs voor de hoogste en Rivo staat op de p/d plaats, is de nummer tien in de stand. In Assen was het voor Rivo een kansloze missie, vier keer bleven ze beneden de twintig punten, we denken dat de ploeg zich in het thuisduel voor de eigen fans niet zo wil laten verslaan. Als het volleyballend dan niet wil lukken zal de ploeg op karakter en inzet voor een maximaal resultaat gaan.

Tjoba (9de, 24 punten) speelt tegen VC Zwolle II, dat twee plaatsen hoger staat en 13 punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer speelde. Zwolle rekende in 2018 thuis af met de Bevers, Rivo en VCV, allemaal net als Tjoba teams uit het rechter rijtje, terwijl Tjoba in de uitwedstrijden  een negatieve balans met positieve uitschieters laat zien. Zoals winst bij Dash en Rivo. Dus wie weet?

Uiteraard gaan we u informeren hoe dit allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Set-Up ’65 II.