Vizier op volleybal

 

Drie virtuele, één echte koploper in 1BD

VoV, 09-03-2018. 6:45 uur. Toen de dames van Volley Tilburg de afgelopen weken in actie kwamen in de Eerste Divisie B konden de overige teams, met name de speelvrije achtervolgers, vanuit de luie stoel toekijken hoe de uitslagen waren, zo kunnen de dames van Volley Tilburg nu op hun gemak afwachten wat de achtervolgers dit weekend gaan doen, want nu zijn zij speelvrij en omdat ze zeven punten of meer voorstaan kan hen in feite in de stand niets gebeuren.

En twee achtervolgers spelen ook nog tegen elkaar (Spaarnestad vs Ledub) en een andere heeft een knap lastige uitwedstrijd tegen Stravoc voor de boeg. Dat zouden wel eens lachende gezichten in Tilburg kunnen zijn, zaterdag als de uitslagen bekend zijn. Hoeft niet, maar zou zomaar kunnen.

Op 11 november 2017 leed Spaarnestad (5de, 50 punten) zijn voorlaatste nederlaag, vorige week werd er weer verloren,  met 3-2 van koploper Volley Tilburg. Daartussen waren er louter zeges. Maar die voorlaatste nederlaag was wel in Budel, met 3-1 tegen Ledub (3de, 52 punten). Dat dit de dames nog dwarszit en dat ze het weer recht willen zetten, lijkt heel erg logisch. Of dat ook in praktijk gebracht wordt is een andere zaak. Gezien hun onderlinge verschil mogen de fans waarschijnlijk een spannend duel verwachten, waarbij we in Ledub een virtuele koploper hebben.

IMS / Voltena (2de, 53 punten), een van de drie virtuele koplopers, gaat op bezoek bij Hyundai Peter Janssen Stravoc (7de, 36 punten). Gezien de 4-0 winst van Stravoc een maand geleden, hun laatste wedstrijd,  op Sliedrecht Sport II en de twee 4-0 zeges van IMS / Voltena in hun laatste twee duels kon het wel eens een frontale botsing in de score worden. We denken te weten voor welke punten ze bij Volley Tilburg gaan klappen.

Sliedrecht Sport II (6de, 48 punten) speelt thuis tegen Scylla (20 punten), de hekkensluiter met de rode lantaarn. 2-3 werd het in Wageningen, met knap herstel van de thuisploeg na de twee dik verloren eerste twee sets. Dat zal niet weer gebeuren, met 2-0 voorkomen en dan via de tiebreak moeten winnen c.q.met 2-0 achterkomen en het dan in de tiebreak uit handen geven. Al naar gelang van welke kant er tegen de eindstand wordt aangekeken. Ook Sliedrecht Sport is een potentiële podiumploeg, ze staan dan wel twaalf punten achter, maar speelden ook twee wedstrijden minder dan de koploper.

De derde potentiële podiumploeg en virtuele leider is VoCASA. Ze staan op 51 punten, negen minder dan de koploper en speelden ook twee wedstrijden minder. Tegenstander Peelpush heeft niets virtueels in de stand, ze staan net boven de p/d plaats en hebben de punten gewoon keihard nodig. Als het niet anders kan, dan ze maar tegen VoCASA pakken, in Nijmegen lukte het ook nog om na een 2-1 achterstand drie punten mee naar Meijel te nemen. Waarom zou dat dan in eigen huis niet kunnen?

Zaanstad (28 punten) vs VollinGo (35 punten) is de strijd tussen twee teams in het rechter rijtje.  En met name de strijd om uit de buurt van een degradatie c.q. p/d plaats te blijven of te komen.  Zaanstad lijkt overigens wel een ‘thuisprobleem’ te hebben, alleen van Scylla werd in Zaandam gewonnen, tegen alle andere teams was er verlies, ook tegen teams uit het linker rijtje zoals VoCASA, Stravoc en VollinGo waarvan uit gewoon werd gewonnen. VollinGo zal dus nog wat recht te zetten hebben en weet zich gesterkt door de negatieve balans voor thuisduels van de tegenstander

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Tilburg.