Vizier op volleybal

 

Eerste beslissingen zijn in zicht in 1AH

VoV, 09-03-2018. 6:50 uur. Voor Apollo 8 is het aftellen begonnen. De rode lantaarndrager uit de Eerste Divisie A staat op 9 punten, en heeft met nog 6 wedstrijden te gaan een achterstand van 20 punten op de p/d plaats. Zaterdag nog niet, maar in een van de volgende weken kan het doek vallen.

En dat met zaterdag de derby tegen Springendal – Set Up ’65 op de agenda. Als het zo is dat bij een derby de onderlinge de verschillen in de stand niets uitmaken, zoals vaak wordt beweerd, kan het best een leuke wedstrijd worden, gaat die vlieger niet op dan zal Set-Up gewoon een dikke zege moeten behalen, ze staan immers 41 punten voor. En dat is nog al wat, genoeg om een dikke zege te mogen verwachten.

In de rechterhelft van de ranglijst zijn nog een paar attractieve partijen te verwachten. Zo krijgt Sovoco (11de, 27 punten) bezoek van Scylla (9de, 29 punten). Een duel waar een belangrijke stap gezet kan worden om weg te komen van die akelige scheidslijn tussen divisie behoud en onzekerheid daarover. Voor VC Zwolle II (10de, 29 punten) staat er ook zo’n duel voor de deur. Zij moeten de broodnodige punten proberen in Elburg te halen bij E.V.V. (7de, 40 punten). Wat de stand van zaken in dit gedeelte van de ranglijst kan er van alles veranderen, behoudens de positie twaalf, daar valt niet aan te tornen.

Het Apeldoorn vs Amersfoort duel tussen SV Dynamo II (2de, 55 punten) en AVV Keistad (5de, 46 punten) staat voor 17:00 uur in Omnisport op de agenda. VV Alterno, de Groenen uit Apeldoorn, krijgt Sudosa – Desto, de Groenen uit Assen, op bezoek. Alterno is zesde met 43 punten en Sudosa bezet de vierde plaats met 47 punten, met een wedstrijd minder. Net als Set-Up is Sudosa een debutant in deze divisie, gezien hun rangschikking doen beide teams het uitstekend dit seizoen.

Tja, en dan staat er voor de koploper Sportbar Donitas weer een hindernis opgesteld. De laastste op weg naar de titel was met succes genomen, maar de laatste plus één zal overwonnen moeten worden in Sporthal Schalkhaar tegen Avior. Want Donitas is er nog niet, wellicht kunnen we net als bij Apollo 8 al aan het aftellen beginnen, maar het is nog steeds niet zover. Dat duurt nog een paar weken, de bewuste en beroemde laatste loodjes, of misschien wel de laatste loodjes plus één.

Uiteraard informeren we u over hoe e.e.a. afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal.