Vizier op volleybal

 

Volop spanning in rechter rijtje in 1BH

VoV, 09-03-2018. 6:55 uur.  In de Eerste Divisie B bij de mannen lijkt het erop dat met nog een serie van zes wedstrijden te gaan Maatwerkers / VCN de beste kaarten in de hand heeft om dit seizoen tot een succes te maken en Skunk de slechtste.  In deze divisie speelden alle teams zestien wedstrijden, VCN staat er elf voor op Inter Rijswijk II, Skunk staat er als rode lantaarndrager elf achter op de nummer voorlaatst en vijftien op een veilige plaats.

Skunk speelt zaterdag thuis tegen Next Volley, de nummer voorlaatst, met dus elf punten meer.  Dat wordt de makkelijkste wedstrijd van het seizoen voor Skunk, thuis tegen de ploeg die net boven hen staat, makkelijker krijgen ze het niet meer. Voor Next Volley geldt dat ook voor hen is het de op één na makkelijkste, uit naar de nummer laatst, alleen thuis tegen de nummer laatst zou volgens ranglijstjournalistiek makkelijker moeten zijn. Aanhaken of afstand nemen, dat wordt het, maar welke van deze twee?

City Lens VC Krimpen (10de, 33 punten) staat voor de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper VCN (67 punten). Ieder gewonnen setje is dan meegenomen en ieder verloren setje hoeft nog meteen ‘een ramp’ te betekenen. Omdat de nummers twee en drie in de stand tegen elkaar spelen . Rijswijk II (56 punten) krijgt VC Voerendaal (51 punten) tegenover zich en dan kan het zo maar zijn dat een verloren puntje van de koploper geen echte schade oplevert.

Peelpush (5de) en Sliedrecht Sport II (4de) zijn buren op de ranglijst. Sliedrecht staat dus een plaatsje hoger en heeft vijf punten meer. Zaanstad II (8ste) en VV Utrecht (7de) zijn ook buren in de stand. Daar heeft de ploeg uit de Domstad een puntje meer. Deze vier teams gaan in hun onderlinge burentwist bepalen of de standen blijven zoals ze zijn of dat er wellicht verschuivingen aan zitten te komen.

En als laatste duel voor deze zaterdag staat Taurus II vs Velo op de agenda. Daar kan Velo wel een goed resultaat gebruiken gezien hun positie, ze staan 9de, volop in de gevarenzone. Taurus is daar in positie, zesde,  een eindje verwijderd maar in punten nog dichtbij. Ze hebben er namelijk maar zes meer dan Velo.

We gaan u uiteraard informeren over de afloop van e.e.a.

gh @ Vizier op Volleybal.