Vizier op volleybal

 

Kan VC Limac H2 stunten in 1BH?

VoV, 04-11-2021. 15:40 uur. VIVES is de te kloppen ploeg in de Eerste Divisie B bij de mannen. Zij staan met 28 punten uit zes wedstrijden bovenaan, deze score impliceert dat ze nog ongeslagen zijn. Er is dan ook alle reden te veronderstellen dat alleen een stunt van VC Limac H2, en dan bedoelen we een echte stunt, zaterdag wijziging in de status kan brengen. VC Limac staat achtste met 5-11, alleen dat verschil zou al genoeg reden zijn om van een stunt te spreken als VC Limac met punten aan de haal gaat.

Bij EMD Tooling (laatste, 5-6) tegen Donki Sjot H2 (9de, 6-9) is de winst van de een of de ander niet als een stunt te betitelen, daarvoor zijn de verschillen te klein. Met drie nederlagen op rij (4-0 vs. VC Wik, 4-0 vs. VIVES en 2-3 vs. Skunk) en een uitgestelde wedstrijd van vorige week kan EMD Tooling wel weer wat positieve spirit gebruiken.  Of Donki Sjot daarvoor de ideale tegenstander is?

VC WIK (6-15) staat mooi in de middenmoot en krijgt zaterdag thuis van doen met het hogergeplaatste Kangeroes (5-19). Een mooie gelegenheid om het toch wel geschonden blazoen door de 3-1 nederlaag (20, 13, 12, en 15-25) op te poetsen en te laten zien dat er van een incident sprake was. Kangeroes versloeg Servia vorige week met 3-1, hetgeen geen incident was, althans ze willen graag aantonen dat het geen incident was door nu weer met de meeste punten huiswaarts te keren.

Inter Rijswijk H2 vs. RVV Katwijk is geen wijkduel maar een echte subtopper en daarnaast misschien wel een derby gezien de geringe onderlinge afstand. Of de teams dat ook zo ervaren en als een Zuid-Hollandse derby aan de partij beginnen, die dan ineens ook alle eigenschappen van een derby meekrijgt, weten we niet. Wat we wel weten is dat de beide ploegen in het spoor van de koploper willen blijven en dat kan alleen bij een mooie zege. Een beslissing in vier sets is een mooie zege.

Nummer voorlaatst in de stand is Volley Zuid (5-6) en zij moeten thuis tegen Skunk. (6-13). Het duel van Volley Zuid tegen EMD Tooling werd vorige week uitgesteld, Skunk verloor op eigen veld met 1-3 van RVV.  Een weekje rust of de motivatie na een nederlaag, het zal zich uitwijzen welk team daarvan de vruchten gaat plukken.

Servia (6-13) moet tegen VTC Woerden (4-7) spelen. Daar is weinig van te zeggen gezien het verschil in wedstrijden en punten. En we houden ons er dan ook verder maar stil over.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.