Zaanstad H1 wint van Inter Rijswijk in strijd om derde plaats

VoV, 05-11-2021. 4:14 uur. In een spannende wedstrijd waarin beide teams maar één fitte spelverdeler hadden streden Zaanstad heren 1 en Inter Rijswijk heren 1 om de derde plaats in de Topdivisie B.

In de eerste set startte Zaanstad met Hidde Uittenbosch, Lesley Kef, Robin Ottenhof, Dwin Brouwer, Kjeld Broekema, Daniel Hoonhout en libero Rueben Schoones. Peter Veldman begon voor Inter Rijswijk met harde sprongserves, maar op de serve van Hidde Uittenbosch liep Zaanstad naar 5-2, Door de opslagen van Daniel Bassie kwam Inter Rijswijk weer bij op 9-9. Via een serie harde serves van Lesley Kef liep Zaanstad echter weer weg naar 17-12. Daarna werd het een spannende fase, die door Kjeld Broekema op 25-22 werd afgerond met een prachtige diagonale aanval.

In de tweede set ging Timo Terlouw op de plaats van Dwin Brouwer spelen en het ging gelijk op tot 6-6. Daarna nam Inter Rijswijk op de serve van Noud Doornheim en John de Jong een voorsprong: 7-11. Hoewel Inter Rijswijk al langer een scherm vormde bij de opslag floot de scheidsrechter af 10-13. Daardoor kwam Robin Ottenhof aan de opslag en bracht Zaanstad op een lichte voorsprong: 14-13. Er ontstond daarna een gelijk opgaande strijd tot 19-19. Toen scoorde Peter Veldman een aanvalspunt en mocht weer een aantal kanonskogels van achter de serveplaats slaan. Daardoor kwam Inter Rijswijk op 19-23. Zaanstad kwam daarna nog terug naar 23-24, maar door miscommunicatie kon toen zomaar het 25e punt voor Rijswijk in het veld vallen.

In de derde set ging Zaanstad gemotiveerd van start en kwam op de serve van Timo Terlouw op 8-3. Via de serve van Hidde Uittenbosch werd die voorsprong uitgebouwd naar 16-10. Inter-coach Willem Jan van Yperen ging toen risico’s nemen. Daniel Bassie gaf te weinig blokkracht en Max van Straten werd daarom op zijn plaats ingebracht. Even leek de gok te slagen, omdat Peter Veldman op de set-ups van Max van Straten weer via zijn aanval ging scoren en de Rijswijkers op 21-19 kwamen. Toen kwam Zaanstad via de opslag van Daniel Hoonhout weer terug en kon de Zaanse voorsprong weer worden uitgebouwd, waarna Lesley Kef de beslissende klap op 25-21 kon geven.

In de vierde set bleek Inter Rijswijk aangeslagen te zijn. En door sterke serveseries van Robin Ottenhof en Daniel Hoonhout begon het Zaanse midden ook mee te gaan in de winning mood van Zaanstad: 11-6. Nadat Lesley Kef met zijn servicebeurt de Zaanse voorsprong had geconsolideerd was er een laatste opleving bij de Rijswijkers. John Sybren de Jong serveerde ze terug naar 16-14 en coach van Yperen zette weer Max van Straten als joker op de plaats van Daniel Bassie. Maar de Zaankanters braken niet en op 21-17 zette coach Martin Rutten zijn joker in: Lorenzo Rampersad. En dat was een topjoker, want met zijn serve sloeg hij de set binnen: 25-17. Dolle vreugde bij Zaanstad en bij Inter Rijswijk was men ontgoocheld.

gh @ VoV, verslag van Andre Triep, VV Zaanstad. Archieffoto.