Keemink met Karlovarsko op drempel poulefase CL

VoV, 05-11-2021. 4:20 uur. In de derde en laatste kwalificatieronde voor deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League heeft CEZ Karlovarsko van spelverdeler Wessel Keemink een volgende stap gezet om het startbewijs voor de poulefase te bemachtigen. Zijn ploeg speelde uit tegen Lisboa en won met 2-3, waardoor het thuis aan iedere zege genoeg heeft om zich te plaatsen.

Karlovarsko nam een 0-2 (16, 22) voorsprong in sets, zag de thuisploeg de schade ongedaan maken via 25-22 en 28-26, maar kon in de beslissende vijfde set doordrukken naar 12-15 winst.

In de eerste set pakte de ploeg van Wessel Keemink via drie series de ruime winst. Van 8-9 naar 8-12, van 13-14 naar 13-17 en ze maakten het af van 16-20 naar 16-25. In set twee werd een achterstand van vijf punten (11-6) met een lange inhaalrace bij 19-19 ongedaan gemaakt. En deze goede periode werd met 22-25 setwinst bekroond.

In de derde set kwamen ze na 18-17 met 21-17 achter, vochten zich terug naar 22-22, maar met een driepunter pakte Benfica Lisboa de zeer belangrijke winst van deze set. In de vierde doorgang kwam Karlovarsko na 22-22 bij 22-24, 24-25 en 25-26 op matchpoint, maar geen enkele keer wisten ze de beslissing te forceren. Lisboa slaagde erin de rollen om te draaien en wist bij hun eerste setpoint (27-26) de verlenging af te dwingen.

In de tiebreak kwam de thuisploeg van een 6-10 achterstand terug naar 12-12, maar deze keer waren de laatste drie punten voor Karlovarsko.

Wessel Keemink scoorde 4 keer. Zijn collega’s maakten 80 punten, waarvan topscorer Patrik Indra er 24 voor zijn rekening nam. Benfica kwam tot 72 eigen punten, bij de Portugese ploeg waren Hugo Caspar en André Aleixo ieder 19 keer succesvol. Karlovarsko maakte het verschil blokkerend (9 om 18) en serverend (3 om 8 aces)