Lotte Groninger met VC Tirol weer koploper

VoV, 05-11-2021. 4:28 uur. In de negende speelronde in Oostenrijk pakte Lotte Groninger met VC Tirol de koppositie terug. Ze kwamen via 3-1 thuiswinst op 9-21, één puntje meer dan hun directe belager, die echter wel een wedstrijd minder speelde. Haar ploeg won gisteravond van SG Ti-Volley. Groninger scoorde 4 keer en liet haar aanvalsters 41 keer scoren. Met 12 blokpunten en 9 aces kwamen ze op een eigen score van 62 punten, de tegenstander kwam niet verder dan 44.

In de openingsset maakten de gasten het verschil na 17-17 (naar 19-24) en wonnen met 22-25. In set twee was de voorsprong bij 20-15 ruim voor VC Tirol. Daar bleven aan de finish nog drie punten van over. Met de tussenstanden 10-3 en 18-7 werd de derde set met 25-10 gewonnen en de wedstrijd werd in de vierde set na 15-14 beslist. De serie naar 18-14 mondde uit in een 25-19 eindstand en dus 3-1 winst.

In Tsjechië speelde Usti n.L van Rik van Solkema thuis tegen koploper Budejovice en verloor met 0-3 via 17-25, 18-25 en 23-25. De eerste set ging met tussenstanden 1-6, 6-12 en 12-19 vlot naar de bezoekers. In de tweede nam de ploeg van Rik van Solkema een 5-1 voorsprong, die ze bij 7-7 ook weer kwijt waren Tot 15-15 ging het gelijk op, het verschil maakte Budejovice na 18-20 met een serie naar 18-25.

In de derde set dezelfde opening voor Usti (5-1), nu konden ze vooreerst in het middendeel niet blijven aanhaken nadat de gasten na 9-8 de leiding hadden overgenomen. Maar de 13-19 werd nog weggewerkt en bij 21-21 leek de kans op een vierde set reëel aanwezig. Dat ging echter niet door, de 23-25 maakte een eind aan de wedstrijd.

Rik van Solkema stond twee sets in de basis en had in de derde een invalbeurt. Met 12 punten werd hij topscorer bij zijn ploeg. Bij Budejovice werd Casey Schouten met 25 treffers de topscorer. Usti staat 9de op de ranglijst met 6 punten uit 7 wedstrijden.

In de Bundesliga behaalde Friedrichshafen de derde zege in zes dagen. Zij versloegen gisteravond voor 700 toeschouwers Giesen van Stijn van Tilburg, die drie sets in de basis begon en in de derde set werd gewisseld, in drie sets. Via twee keer 25-16 en 25-19.

De eerste set was na 12-5 en 18-8 snel afgelopen, de tweede ging tot 13-13 gelijk op, daarna sloegen ‘die Häfner’ het gaatje naar 21-15 en in de derde set maakten ze het verschil na 17-16. De serie naar 23-16 stond aan de basis voor de derde setwinst. Giesen is met 5 punten uit 7 wedstrijden de nummer voorlaatst in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VC Tirol.