Kapali in Kusadasi, apagado in Madrid.

VoV, 21-05-2022. 15:45 uur. In Kusadasi, Turkije overleefden alleen Immers/ van Werkhoven de poulefase, de overige drie NL-duo’s gingen in de poulefase via twee nederlagen ten onder en werden zo uitgeschakeld (kapali). Immers/ van Werkhoven overkwam hetzelfde in de achtste finale.

Immers/ van Werkhoven plaatsen zich voor de tussenronde voor de achtste finale en moesten het daarin opnemen tegen de Oostenrijkers Huber/ Dressler. In de eerste set nam het BTN-duo na 7-6 afstand naar 13-6 via o.a. een ace via de netband door van Werkhoven en een paar rake smashes van Immers. Oostenrijk kon de marge tot 14-10 verkleinen, kwam echter daarna opnieuw bij 18-12 ruim achter en verloor met 21-14.

In de tweede set leek het BTN-duo bij 11-7 weer zijn slag te hebben geslagen, Maar na een kill-block op Immers stond het na de verplichte pauze 11-11. Het bleef gelijk opgaan (14-14, 16-16) en bij de big points kon Oostenrijk nog een 20-18 achterstand ongedaan maken, waarna Immers/ van Werkhoven de set met 22-20 naar zich toetrokken.

In de achtste finale, de round of 16, stonden de neven Grimalt uit Chili aan de andere kant van het net. En dit duo was net even te sterk voor de Nederlanders. In de eerste set met 21-13 en in de tweede met 21-15.

In de eerste set maakten ze het verschil al vroeg in de set (naar 7-2). Ze hielden het verschil van vijf punten op de borden bij 10-5 en namen vervolgens verder afstand (16-8). Bij 18-10 werd voor de vierde keer van speelhelft gewisseld. Met een kill-block op Immers kwamen de Chilenen op setpoint bij 20-12, Immers scoorde daarna nog 20-13, maar het verschil was veel te groot om nog te overbruggen. De volgende rally was meteen de laatste van de set (21-12).

In de tweede set waren de duo’s tot aan de technische time out aan elkaar gewaagd met de tussenstanden 4-3, 7-7 en 11-10. Met twee monsterbloks van die ene Grimalt voor 14-11 en 16-12 maakten de Chilenen het verschil. Bij 18-12 was het wel duidelijk dat zij het ticket voor de kwartfinale zouden gaan pakken en dat gebeurde ook nadat er bij 20-15 nog voor de laatste keer van speelhelft was gewisseld.

In Madrid presteerden Brecht Piersma/ Desy Poiesz helemaal prima in het CEV Future toernooi. Zonder setverlies hadden ze de kwalificaties en de poulefase overleefd en in de kwartfinale wilden ze deze gang van zaken natuurlijk voortzetten. Tegenstanders waren D. en R. Klinger uit Oostenrijk, die als zesde geplaatst waren in het hoofdtoernooi.

In de eerste set ging het tot aan het middendeel gelijk op. Wel had het Oostenrijkse duo steeds één of een paar punten voor (7-6, 9-7, 13-12, 15-13), de achterstanden leken echter niet onoverbrugbaar. Echter wees zich uit dat dit wel zo was, na de 15-13 namen de dames uit Oostenrijk afstand en met 21-16 sloten ze met winst af.

In de tweede set ging het al vlot de verkeerde kant op met het Nederlandse duo. Bij 8-2 was er al een hele ruime achterstand, die meerdere series nodig had om overbrugt te worden. Klinger en Klinger stonden dat echter niet toe, ze bleven standvastig de voorsprong vasthouden (14-7) en wonnen na 15-9 met een dikke 21-11. Voor Piersma/ Poiesz was het dus apagado in Madrid.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto CEV, actie van Desy Poiesz.