Vizier op volleybal

 

Kay van Dijk terug in Italië

VoV, 13-03-2018. 6:40 uur.  Sedert vorige week is diagonaal Kay van Dijk weer terug in Italië. Hij speelt voor het in de play – offs van de Serie A2 uitkomende Siena, waar hij collega is geworden van Hidde Boswinkel.

Van Dijk sloot met Paykan Teheran het seizoen in Iran af met de verloren play – offs in de halve finale tegen Sarmayeh Bank en maakte vervolgens de overstap naar Italië, waar hij in het verleden al voor Trentino, Molfetta en Sora speelde.

“Ik ben deze terugkeer naar Italië verschuldigd aan coach Manuel Cichello, toen hij een beroep op mij deed heb ik geen moment getwijfeld om naar Siena te komen.  Ik ga deze uitdaging aan omdat ik absoluut het promotiedoel met hem wil bereiken net zoals in 2013 met Molfetta.  Ondanks dat ze al in een vergevorderd stadium van de promotiestrijd zijn,  is van Kay positief over de afloop. Ik ben naar Siena gekomen om met de ploeg een goede prestatie neer te zetten.”

En daar is Siena meteen afgelopen weekend mee begonnen.  De uitwedstrijd tegen Bergamo, de ploeg van Sjoerd Hoogendoorn, werd met 0-3 gewonnen. Nipt via de setstanden 22-25, 23-25 en 26-28, maar het leverde wel gewoon drie punten op. Van Dijk had in de tweede set een invalbeurt (voor Boswinkel) en nam in de derde set zijn plaats in. Boswinkel scoorde 2 keer, van Dijk maakte er 6 en Hoogendoorn 19.

Roma van Jan-Willem Snippe won met 1-3 uit bij Brescia, mede door 7 punten van Snippe.

In de stand gaat Roma aan de leiding (27 punten), is Bergamo derde (22 punten) en staat Siena op de vijfde plaats (20 punten)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.