Vizier op volleybal

 

Novara (Plak) sluit als koploper in Italië af

VoV, 13-03-2018. 6:35 uur. In de Italiaanse reguliere competitie heeft er op de laatste speeldag nog een wisseling van de wacht plaats gevonden. Conegliano, dat de laatste weken al meerdere keren moeite had met winnen, ging uit bij Pesaro met 3-1 onderuit. Na de 1-1 beslisten 25-21 en 25-20 het duel, de Belgische speelsters Lise van Hecke (18 punten) en Freya Aelbrecht (10 punten) hadden een groot aandeel in de winst van Pesaro. Conegliano van Robin de Kruijf zakt door dit verlies van de bovenste naar de derde plaats.

Novara profiteerde volop. De ploeg van Celeste Plak bleef, zoals wel verwacht werd, in eigen huis ruim met 3-0 de baas over hekkensluiter Legnano. Plak scoorde in twee sets 9 keer.

De andere vier wedstrijden eindigden allemaal in vijfsetters.

Monza ging in de tiebreak met 15-13 voorbij Bergamo, Scandicci versloeg Busto Arsizio met 15-10 in de tiebreak, waarbij Isabelle Haak van Scandicci opnieuw topscorer werd met 29 punten.

Judith Pietersen won met Modena via 10-15 van Casalmaggiore, de ploeg van Maret Balkestein – Grothues. Of het kwam omdat Judith Pietersen in de vijfde set in de basis stond en daarvoor alleen maar twee invalbeurten had gehad durven we niet te zeggen. Ze scoorde 2 keer.  Maret maakte er 16, zij had een aanvallend scoringspercentage van 46%. En tenslotte verloor Laura Dijkema via 15-13 in de vijfde set van Filottrano, de nummer voorlaatst in de stand. Dijkema maakte 2 punten.

In de play – offs spelen nu de volgende teams in een best of three tegen elkaar:  1> Novara (Plak) vs 8> Firenze (Dijkema). 2> Scandicci vs 7> Pesaro. 3> Conegliano vs 6> Modena (Pietersen) en 4> Busto Arsizio vs 5> Monza.

Bij de mannen zijn de play offs al begonnen. Met onder andere de wedstrijd met Nederlandse inbreng tussen Milano (Nimir Abdelaziz) en Modena (Maarten van Garderen). Het werd een vijfsetter met een scorende hoofdrol, hij scoorde 33 keer, voor Nimir Abdelaziz.  Maarten van Garderen speelde niet, bij Modena  werd Earvin Ngapeth met 26 punten de meest scorende speler.

Twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd (26-24, 25-27), daarna zat er twee sets meer lucht in de eindstand (25-19, 21-25), waarna Modena met 15-12 alsnog aan het langste eind trok.  In de eigen score had Milano twee punten voordeel  (86  om 88),  in de foutenlast zeven punten nadeel.

De overige wedstrijden in de play – offs hadden de volgende uitslagen: Perugia vs Ravenna 3-1, Trentino vs Verona 3-2 en Civitanova vs Piacenza 3-0. De winnaars worden in een best of five serie bepaald.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.