Keemink met Karlovasko aan kop in Tsjechië

VoV, 12-10-2021. 5:26 uur. Oranje spelverdeler Wessel Keemink bezet met zijn ploeg Karlovarsko na de 3-2 zege op Budojovice de koppositie in Tsjechië. Ook waren er zeges voor de teams van voor Gijs van Solkema en Rik van Solkema.

Karlovarsko, met Keemink 5 sets op spelverdeling, maakte het verschil in de eerste set na 13-13. De serie naar 20-15 was voldoende om met winst af te sluiten. In set twee kwam de tegenstander van 18-17 achter op 18-22 voor en won met 22-25.

De derde set kende een bijzonder scoreverloop. Van 5-1 naar 9-9 en vervolgens naar 9-15. Keemink leidde zijn ploeg van een 15-21 achterstand naar een 24-24, waarna de set alsnog met 24-26 verloren ging. In de vierde set dwong Karlovarsko de tiebreak af. Bij 14-8 en 20-14 was de voorsprong geruststellend en werd met ruim verschil (25-19) naar de finish gebracht.

In de tiebreak sloeg Karlovarsko na 11-11 toe. Met 15-11 pakten ze de zege en bleven daarmee op de eerste plaats in de ranglijst. Keemink scoorde 3 keer, waarvan 2 keer blokkerend. Met totaal 18 opslagen had hij een groot aandeel in de gescoorde series.

Bij Usti n.l. vs. Odolena Vola werd Rik van Solkema met 17 punten topscorer. Zijn ploeg won met 3-0 via 25-20, 30-28 en 25-21. In de finale was de tweede set was het spannend, daarin kregen de bezoekers bij 23-24 en 25-26 de kans om de stand op 1-1 te brengen. Dat ging niet door, waarna Usti na de twee mislukte pogingen om winnend af te sluiten bij 25-24 en 28-27 er bij 29-28 wel in slaagde.

Spelverdeler Gijs van Solkema won uit met Kladno met 1-3 bij Zlin. Via de setstanden 22-25, 18-25, 26-24 en 25-27. In set drie en vier waren de teams aan elkaar gewaagd, maar viel de euro voor Kladno de goede kant op. Van Solkema stond vier sets op spelverdeling en scoorde 4 keer.