Keistad blijft ongeslagen, US te sterk voor Sliedrecht D2

VoV, 10-12-2023. 7:18 uur. In de Topdivisie B bij de dames is AVV Keistad de te kloppen ploeg. Zij waren nog ongeslagen na negen wedstrijden en bleven dat ook na 10 duels. Thuis tegen VCN was er met 15-12 in de tiebreak een nipte 3-2 zege. Daarvoor waren de setstanden 25-22, 16-25, 25-21 en 23-25.

Pegasus had hekkensluiter Volley Tilburg op bezoek en stuurde de ploeg met een 3-0 nederlaag weer huiswaarts. Tilburg bleef per set op 21, 22 en 17 punten steken toen Pegasus bij de eindstreep per set was.

Dinto vs. Ledûb was ook een duel uit de bovenste helft van de ranglijst. Alleen de tweede set was niet spannend, die ging met 16-25 naar de bezoekers. In de andere was het verschil aan het eind steeds minimaal. De gasten wonnen de eerste set met 23-25, Dinto pakte de derde met 25-23, waarmee het dus 1-2 in sets werd. In de vierde was Ledûb met 23-25 in de setfinale net weer dat beetje effectiever en won dus met 1-3.

Een ploeg die de laatste weken veel zelfvertrouwen had getankt was ongetwijfeld Armixtos. Tegen Spaarnestad konden ze ondanks een dikke 12-25 nederlaag in de vierde set opnieuw juichend van het veld. De tiebreak leverde een 16-14 zege op. Via 25-27, 25-20 en 25-23 waren de Amsterdammers op 2-1 gekomen, die voorsprong konden ze dus pas in de vijfde set verzilveren.

Sliedrecht Sport D2 vs. US was een middenmoot confrontatie die door de ploeg uit Amsterdam met 0-3 werd gewonnen. En daarmee behielden ze de aansluiting bij de top 5. US had met 25-27 en twee keer 22-25 net dat kleine verschil aan het eind van de sets dat een nipte maar ook ruime 0-3 zege opleverde.

VollinGo en Donki Sjot staan in de rechterhelft van de ranglijst met bij winst de optie om aan te sluiten bij het linker rijtje. Donki Sjot verzilverde die optie met een 0-3 zege. De thuisploeg bleef met de scores per set op 11, 21 en 20 punten steken.