Winst Veracles en VoCASA, verlies Apollo 8 D2 in Topdivisie A

VoV, 10-12-2023. 7:10 uur. In de Topdivisie A bij de dames werd er hard voor een SUPER TOPDIVISIE plaats gestreden.  Het is nog niet zover, maar ieder puntje dat binnen is zit in de pocket en binnen is binnen, vooral in de winter.  Drie wedstrijden werden in vijf sets beslist, waaronder die van de podiumploegen Veracles en VoCASA, verrassend was het thuisverlies van Apollo 8 Dames2 en de derby in Rijssen ging naar de bezoekers uit Ootmarsum, zoals de blijde gezichten op de bovenstaande foto van Jan van den Noort laten zien.

Koploper Veracles had Alterno op bezoek in Groningen. En moest heel hard voor de zege werken. Een 0-1 achterstand in sets (19-25) kon met twee keer 25-23 veranderd worden in 2-1, waarna de gasten via 22-25 terug in de wedstrijd kwamen. De tiebreak werd een 15-12 zege voor Veracles.

Apollo 8 Dames2 is de naaste belager van de koploper en speelde thuis tegen de tweede selectie van Sudosa-Desto uit Assen. De gasten pakten met 1-3 een stuntzege, na de 1-1 stand (19-25, 25-20) wisten ze set drie en vier met 18-25 en 21-25 voor zich te beslissen en daarmee de thuisploeg met lege handen te laten.

Krekkers ging de strijd aan met de derde ploeg op het podium, te weten VoCASA uit Nijmegen. De thuisploeg herstelde zich na de 29-31 nederlaag in de derde set, waarmee het 1-2 voor VoCASA werd, knap door via 25-22 de tiebreak af te dwingen. Die werd echter met een ruime 6-15 verloren.

Rivo speelde in Rijssen tegen Set-Up ’65 uit Ootmarsum. Het waren pieken en dalen aan beide kanten van het net te oordelen naar de uitslagen van de sets. Met 25-10, 22-25, 25-18 en 12-25 werd het 2-2. De vijfde ging met 7-15 naar de gasten, die gezien de cijfers in de vierde en vijfde set een langdurige piek hadden.

DeVoKo kreeg in hun paarse arena hekkensluiter US Dames 2 tegenover zich. Een partij met eigenlijk niks te winnen en alles te verliezen voor de thuisploeg gezien het feit dat de gasten nog puntloos waren en stevig onderaan stonden. DeVoKo leed geen averij, met een 3-0 zege via 25-12, 25-17 en 25-19 stuurden ze US Dames 2 met lege handen op de verre reis naar Amsterdam terug.

SV Dynamo D2 ontving Donitas in Apeldoorn. Daar was het met twee keer 25-23 en 25-27 in de derde set knap spannend. SV Dynamo Dames 2 zorgde daarna voor een minder spannende ontknoping door set vier met 25-19 bij te schrijven.