Keistad breekt met gewoontes en verliest

VoV, 05-11-2019. 5:53 uur. Zaterdag 2 november was het tijd voor de zesde wedstrijd in de Topdivisie voor de heren van AVV Keistad. Met vijf overwinningen op zak reisde de Amersfoortse selectie af richting Den Dungen. De tegenstander, HLB van Daal/DS, kende een wisselendere seizoenstart.

Keistad begon met Joost de Mie, Erik ten Asbroek, Tom Slaghekke, René van der Lugt, Mart van Leeuwen, Tobias Edskes en Mark Remmerswaal. De in de voorbespreking genoemde onderwerpen als scherp beginnen, overtuiging, eigen kracht en energie waren vooral aan het eind van de set terug te vinden in het spel van de Amersfoorters. Met 17-25 ging de eerste set dan ook naar Keistad. Door het winnen van de eerste set doorbrak Keistad de gewoonte om de eerste set te verliezen.

De tweede set verliep een stuk moeizamer. Mede door een goede servicedruk stond er snel een score van 18-8 in het voordeel van HLB van Daal op het scorebord. Een inhaalrace werd ingezet, maar kwam te laat. Met 25-21 ging deze set naar de heren uit Den Dungen.

Vol positieve energie begon Keistad aan de derde set. Helaas leek dit een kopie te worden van set twee. Door een goede service en een matige pass stond er een ruime voorsprong voor HLB van Daal op het scorebord. Door de komst van Robbert-Jan Segers en Djim Baas binnen de lijnen werd opnieuw de inhaalrace ingezet. Bij een stand van 24-24 was de spanning terug in de wedstrijd maar helaas trokken de mannen van Keistad aan het kortste eind. Met 26-24 ging ook deze set naar HLB van Daal/DS.

Over de vierde set kunnen we kort zijn. Matig volleybal werd bij tijd en wijle afgewisseld met mooie acties, maar met een stand van 25-16 in het voordeel van de thuisploeg was de eerste nederlaag van AVV Keistad in de Topdivisie een feit. Hiermee werd ook de gewoonte verbroken om als winnaar van het veld te stappen.

Zaterdag nemen we het in de Amerena op tegen Volley Tilburg. Deze ploeg gaan wij op zaterdag 23 november ook tegenkomen in de 1/8 finale van de Nationale Beker. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Maar eerst zien wij jullie komende zaterdag allemaal graag om 19:15 uur in Amersfoort.

HLB van Daal/DS vs AVV Keistad. Uitslag 3-1 via de setstanden 17-25, 25-21, 26-24 en 25-16

gh @ VoV, verslag van / via Kirsten de Vries, AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.