Vizier op volleybal

 

Paul Oosterhof is gestopt bij VC Sneek

VoV, 05-11-2019. 5:48 uur. De Leeuwarder Courant maakte bekend dat trainer coach Paul Oosterhof met onmiddelijke ingang stopt bij VC Sneek, dat na vijf wedstrijden in de Eredivisie nog zonder overwinning is en de laatste plaats bezet.

Oosterhof kan zijn functie als leraar / decaan niet meer combineren met het trainerschap bij VC Sneek. “De combinatie vraagt te veel tijd en inspanning om beide rollen succesvol uit te voeren. Ik kan Sneek onvoldoende leveren. Nu we vijf wedstrijden hebben verloren, moet ik er meer tijd insteken, maar die heb ik niet.” Volgens hemzelf zit hij al op veertig uur bij Sneek per week (exclusief reisuren) en rond de twintig op de school.

Oosterhof is anderhalf jaar werkzaam geweest in Sneek. Hij nam het roer over van de succesvolle Petra Groenland en leidde de ploeg vorig seizoen naar de finale in de strijd om de landstitel.

Assistent-trainster Henriëtte ter Steege neemt zijn taken over. Eerder was ze trainer coach bij Regio Zwolle Volleybal in de Eredivisie. Oosterhof : “In Henriette heb ik het volste vertrouwen. Zij kan er de vijftien tot twintig uur per week extra insteken die nodig zijn.’’

Het bestuur van VC Sneek werd volledig verrast door het besluit van Oosterhof. Erik Drenth namens het bestuur: “ Een moeilijk maar begrijpelijk besluit, dat wij respecteren. Wij stonden ondanks de vijf nederlagen nog volledig achter Paul, geen enkele twijfel.”

Lees via   DEZE LINK   het volledige artikel in de Leeuwarder Courant.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto Rudy van ’t Rood.