Keistad D1 sluit competitie af met winst op Spaarnestad

VoV, 15-04-2024. 4:04 uur. De dames van Keistad hebben de competitie in Haarlem met winst op Spaarnestad afgesloten. De 0-3 overwinning lijkt wat vertekend. Want Spaarnestad maakte het de kampioen nog moeilijk in deze laatste wedstrijd van de competitie, waarbij voor beide teams niets meer op het spel stond. Spaarnestad handhaaft zich in de Topdivisie. Kampioen Keistad komt volgend jaar uit in de Superdivisie.

In de eerste set nam Spaarnestad een voorsprong en zij liepen uit naar 20-16. Zelfs bijna aan het einde van de set was de voorsprong nog 4 punten, 23-19. Je zou zeggen een gelopen race. Echter met wat aanvalskracht van Mae, Pip en Rianne kwam Keistad gelijk 24-24. En vanaf die stand was het stuivertje wisselen. Veel foute services aan beide kanten, maar ook mooi gescoorde aanvallen. Het werd zelfs 31-30 voor de thuisploeg. Maar met een score van Meru en een ace van Mae werd het 31-33 voor Keistad.

In de tweede set was het Keistad die minder fouten maakte en daardoor steeds een kleine voorsprong had. Via 16-20 en 21-23 werd het aan het einde toch nog even spannend. Spaarnestad maakte een paar mooie punten en met veel vechtlust werd het 23-24. Maar toen nam coach Sanne van Keistad een time out. Aanvalster Pip maakte daarna het laatste punt, 23-25 en daarmee ging ook deze tweede set naar Keistad.

In de derde set ging de stand gelijk op. Tot 17-17 bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Met een mooi blok van Jessica en mooie aanvallen van Pip en Yfke werd deze set ook door Keistad gewonnen met 23-25.

Met deze overwinning heeft Keistad 52 punten gehaald in de 22 competitiewedstrijden in de Topdivisie B.

Komende zaterdag 20 april staat voor Keistad dames 1 nog één wedstrijd op het programma in Groningen om het amateurkampioenschap van Nederland tegen de kampioen van de Topdivisie A, Veracles.

Dit team heeft in 22 wedstrijd net wat minder punten bij elkaar gespeeld dan Keistad, namelijk 47. Keistad heeft afgelopen week nog bezwaar gemaakt tegen de plaats waar deze wedstrijd wordt gespeeld.

Vorige jaren werd deze wedstrijd namelijk op neutraal terrein gespeeld en in dit geval heeft Veracles het thuisvoordeel. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.00 uur in de Struikhal in Groningen.