Keistad H1 spetterend het nieuwe jaar in!

VoV, 16-01-2018. 6:18 uur. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten de heren van AVV Keistad aantreden in Borne tegen de mannen van Ecare Apollo 8.

De periode tussen Kerst en Oud & Nieuw was een mooi moment om te zorgen dat de selectie, welke de afgelopen periode veel blessureleed kende, weer fit kon worden. De champagne en oliebollen hebben ervoor gezorgd dat Jurgen de Graaf, Thijs Besseling en Jorik Knol weer inzetbaar waren. Voor Alwin Hendriks kwam deze wedstrijd nog te vroeg waardoor hij op de bank zat in een extra libero shirt. Ondanks alle blessures staat AVV Keistad na elf wedstrijden stevig op de 5e plaats. Bij Ecare Apollo 8 zijn de zorgen groter. Met zes punten staat deze ploeg op dit moment nummer 12 in de eerste Divisie A.

Voor het publiek welke in grote getalen naar sporthal de Veste toegestroomd waren werden beide selecties in Twentse Topdivisie stijl voorgesteld. AVV Keistad met in de basis Thijs Besseling, Tom Slaghekke, René van der Lugt, Joost de Mie, Martijn Krimp, Djim Baas en Joeri Hazelaar begon de eerste set onwennig. Ook de thuisploeg had last van dit gevoel. Geen van beide ploegen kon een vuist maken waardoor de teams tot het laatste moment gelijk op gingen.  Boven de twintig was Keistad de bovenliggende partij met als resultaat de eerste setwinst in 2018 voor de Amersfoorters (23-25).

Over de tweede set kunnen we kort zijn. De kleine voorsprong van Keistad werd bijgehaald door Apollo 8. Matig volleybal werd bij tijd en wijle afgewisseld met mooie acties.  Met 22-25 ging ook deze set naar de Amersfoorters.  Ook in de derde set was het tot het einde een nek aan nek race. Maar op een stand van 23-24 was het Tom Slaghekke welke met een mooie aanval de set binnensleepte voor de bezoekers uit Amersfoort.

In de vierde set kwamen Jurgen de Graaf en Mark Remmerswaal in het veld. In het begin van deze set had Keistad moeite in de passing en bleef Apollo 8 geruime tijd op voorsprong.  Halverwege de set kwam op midden Jorik Knol ook binnen de lijnen. De mannen uit Amersfoort kwamen knap terug en opnieuw bewezen ze dat ze boven de twintig punten de betere ploeg waren. Met een setstand van 21-25 waren de eerste vijf punten van dit seizoen binnen.

Volgende week nemen we het in ’t Huiken op tegen EVV welke sinds 1 januari trots zijn dat ze met hun nieuwe naam niet meer het lachertje zijn van de 1e Divisie.

gh @ VoV, bron persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.