Sliedrecht Heren2 wint verre uitwedstrijd

VoV, 16-01-2018. 6:11 uur. Zo vlak na de winterstop heeft Sliedrecht Sport heren 2 direct laten zien een team in ontwikkeling te zijn. Het is een mooi doel om in de tweede helft alle uitslagen tegen de tegenstanders te verbeteren. De eerste wedstrijd tegen VC Voerendaal werd 1-3 verloren, dus minimaal twee sets waren benodigd om te kunnen zeggen: WE WORDEN BETER!  Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten 2-3 overwinning, welke tot diep in de nacht in het centrum van Heerlen werd gevierd.

De verre uitwedstrijd in Voerendaal was de eerste van 2018. Erg benieuwd waren we hoe we uit de winterstop zouden komen. Altijd lastig, na een periode van niks doen (de oudjes) of acteren op vele jeugdtoernooien (de jonkies). De trainingen in de aanloop naar deze wedstrijd waren dan ook zeer wisselvallig te noemen. Tel daarbij op dat captain Roy Kroon weer tobt met zijn schouderblessure en je weet dat het lastig inschatten was hoe ons niveau op 13 januari zou zijn.

De lange reis werd als argument gebruikt om een nachtje te blijven na de wedstrijd, altijd goed om als team weer wat tot elkaar te komen. De jonkies waren benieuwd of er überhaupt iets waar zou zijn van die stoere verhalen die de oudjes vertelden over hun teamweekenden “vroegâh”. De oudjes waren vooral benieuwd hoe de jeugd tegenwoordig dit soort weekenden overleeft…

Eerst de wedstrijd. Na een prima pastamaaltijd, verzorgd door chefkoks Mart en Rick, werd er afgereisd naar de sporthal. Er werd gestart met Rick, Jorren, Jeffrey, Luke, Glen en Joël. Roy werd in het veel te kleine libero-shirt gehesen. Voerendaal is een team met een verwoestende sprongservice, waar Sliedrecht een antwoord op moest vinden. Dit lukte prima. Passend stond het als een huis, waardoor Rick eenvoudig zijn aanvallers kon bedienen. Vooral de buitenkanten scoorden er lustig op los. Voerendaal beschikt over enkele hardhitters, maar het waren vooral de vegende middenaanvallers die er voor zorgden dat het gelijk op ging naar de twintig.  Een mooie strijd aan het einde van de set, welke werd gewonnen door de youngsters van Sliedrecht Sport. 25-27

In set 2 werd eenzelfde spelbeeld getoond. Voerendaal probeerde het hard, Sliedrecht volleybalde beter. Enkele slordigheden en wat minder servicedruk zorgden er echter wel voor dat Voerendaal een voorsprong pakte en niet meer weg gaf.  Met 25-21 werd de stand gelijk getrokken.

Sliedrecht Sport liet echter wel zien dat het goed mee kon komen en absoluut niet onder deed voor de huidige nummer 3 in de competitie. Jorren speelde weer als van ouds op de dia en liet zich niet gek maken bij een klein foutje of een keihard kill – block. Joël liet zien dat het absoluut niet uitmaakt of hij nu 1 of 10 sets per dag moet spelen (hij had al een vijfsetter in de benen met heren 3). Ondanks bijzonder vreemd fluiten door zowel de eerste als de tweede scheidsrechter bleven de Sliedrechtse mannen rustig. Koelbloedig werd er weer een spannende set afgesloten met winst, waarbij Voerendaal onder de druk leek te bezwijken. 27-29 en dus al direct de eerste doelstelling gehaald: Meer sets winnen dan in de eerste wedstrijd tegen hen.

Sliedrecht Sport wilde meer, maar had hier ook meer wapens voor nodig. Doordat het midden nog niet erg lekker liep, werd de druk erg groot aan de buitenkanten. Te groot zelfs. Sliedrecht Sport kwam achter en de coach greep in. Robert werd gebracht voor Rick, Rick J werd gebracht voor Jorren en Mart mocht zijn kunsten laten zien aan de buitenkant voor Joël. Ook good old GertJan Toonen kwam het midden versterken. Het speld werd wat beter, maar was niet voldoende voor de overwinning.  25-18 en Joel moest zijn 10e set van de dag gaan spelen.

Dat er andere wapens nodig waren om de wedstrijd te winnen was duidelijk en dus greep Rick van der Sluis naar zijn andere wapen: De floater in plaats van zijn verwoestende sprongservice. Direct vanaf de start nam hij de zwalkende libero onder vuur en zorgde voor een 1-5 voorsprong. Het verzet was gebroken en Sliedrecht wilde kostte wat kost vrolijk Heerlen in gaan. Vol bravoure en overgave werd de vijfde set gewonnen met absolute man of the match: Glen “de Boeck” Korevaar.

15-9, een 2-3 overwinning in een lastige uitwedstrijd en de mannen konden zich gaan opmaken voor een mooi avondje. Het smaakt naar meer. Aanstaande zaterdag komt Krimpen bezoek. Vorige wedstrijd werd een 2-3 overwinning voor Sliedrecht. Kunnen we ook deze score verbeteren? 16.45 in Sporthal de Basis!

gh @ VoV, verslag van Roy Kroon, Sliedrecht Sport H2.