Münster komt tekort vs koploper Dresden

VoV, 15-01-2018. 15:19 uur. “We zijn eigenlijk pas vanaf de derde set gaan volleyballen” zei trainer coach Teun Buijs na afloop van de met 1-3 verloren wedstrijd van USC Münster tegen koploper SC Dresden van Myrthe Schoot (Foto boven, nr. 9)  en Marrit Jasper.. “Voor de tijd waren we er niet echt met de gedachten bij op het veld.”

USC had inderdaad even nodig om hun niveau te halen, tot aan 5-5 in de eerste set was er nog weinig van te merken, maar daarna ontbrak er iets, waarvan USC normaal meer dan genoeg paraat heeft.  “Pas in de derde set toonden we de ons kenmerkende winnaarsmentaliteit, maar toen was het te laat” voegde de coach er nog aan toe. .

Na het goede begin had de thuisploeg een beetje teveel respect voor de koploper uit de Bundesliga en keek bij 14-21 tegen een wel hele grote achterstand aan. Dit werd een 17-25 nederlaag.  Ook in de tweede set ging het snel naar een 18-25 verlies. De 13-21 tussenstand was een veeg voorteken voor hetgeen er volgde.

In de derde set herpakte Münster zich na een 2-6 achterstand. Ze kwamen terug naar 8-10 en waren bij 17-16 de leidende ploeg. Bij 21-21 kon het alle kanten op, maar met een sterk eindschot ging de winst voor 1.350 toeschouwers met 25-22 naar de thuisploeg. Aanvankelijk knoopte Münster in de vierde set aan bij de gang van zaken in de derde, maar na 13-12 verloren ze het contact en via 15-21 werd het 19-25 en 1-3.

Juliët Lohuis (foto boven) maakte 7 punten voor Münster. Marit Jasper had tijdens invalbeurten 2 keer succes voor Dresden en Mythe Schoot kwam 16 keer in actie op een opslag van Münster, één keer ging het mis.

Han Abbing ontslagen bij VfB Suhl. Drie dagen na de ontnuchterende nederlaag van VfB Suhl thuis tegen VC Wiesbaden (dat was op 6 januari) is de Nederlandse trainer coach Han Abbing als reactie op de sportieve prestaties ontslagen. “Op basis van de resultaten en de sportieve ontwikkeling sedert het begin van het seizoen zagen we geen adnere mogelijkheid” alsus het bestuur.  Zijn Poolse assistent Mateusz Zarczynski neemt de taken van Abbing over.

VfB Suhl verloor afgelopen weekend overigen smet 3-1 bij MTV Stuttgart. Via de setstanden 17-25, 25-18. 25-22 en 25-21.  Bij Stuttgart werd Nika Daalderop tot MVP gekozen. Ze stond drie sets in e basis en scoorde 10 keer. Deborah van Daelen maakte 11 punten en Femke Stoltenborg pakte drie puntjes mee in twee sets.

Bij de Rote Raben tegen de Ladies in Black was het een kleurrijk gebeuren, dat in een 3-0 zege (19, 23, 19) voor de Rote Raben eindigde.  In de tweede set konden de ladies een 16-12 en 21-19 achterstand nog bijna goedmaken, in de andere twee sets was na twee keer een 16-13 tussenstand een ruime zege voor de ploeg van Marlies Wagendorp, die bij invalbeurten 1 keer scoorde. .

In dit duel werd Jeanine Stoeten tot MVP gekozen.  Met 16 punten, aanvalspercentage van 67%, werd ze de topschutter bij de dames in het zwart. Nicole Oude Luttikhuis, die de serve target van de Rote Raben was, 36 opslagen gingen naar haar, scoorde 8 keer, Tessa Polder maakte er 4 tijdens  een invalbeurt en een basisplaats in set vier. Britt Bongaerts pakte 2 puntjes mee en Kirsten Knip voorkwam met acht geslaagde passacties een ace van de tegenstander.

Dresden blijft koploper (32 punten). Vier punten daarachter staan Stuttgart en Schwerin. Stuttgart speelde een wedstrijd minder dan deze twee teams. Aachen is vierde, Münster vijfde. Beide hebben 21 punten. De Rote Raben staan zevende (17 punten) en Suhl, ach dat is na het ontslag van Han Abbing niet direct meer relevant.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s van Münster vs Dresden zijn van Rudy Biekart.