Valse start in 2018 voor Veracles DS1

VoV, 15-01-2018. 15:13 uur. Helaas is het de studentes uit Groningen niet gelukt om het nieuwe jaar in te luiden met een overwinning. De kansen waren er wel degelijk, echter konden we het gevraagde niveau niet lang genoeg vasthouden om met meer dan 1 punt weer terug te reizen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gesproken over de doelstelling om 2018 succesvol te beginnen. De eerste set begint helaas twijfelachtig en er kon geen vuist gemaakt worden tegen het degelijke spel van VCN. We weten dat deze ploeg thuis zeer sterk presteert en dat lieten ze vooral zien door enorm veel ballen te verdedigen en aan te raken. De eerste set ging dan ook met 25-20 naar de thuisploeg.

Direct aan het begin van de tweede set weet Veracles wat het moet doen. Nóg meer druk zetten richting de thuisploeg om ze aan het wankelen te krijgen. Dit lukt aardig en een voorsprong wordt opgebouwd. Langzaamaan komt de groene machine in vorm en hier en daar laten we het niveau zien wat we voor de winterstop van onszelf al kenden. Deze set gaat dan ook overtuigend met 16-25 naar Veracles.

De cruciale derde set blijkt een ware thriller. Beide teams strijden volle bak voor elk punt met hier en daar rally’s die niet lijken op te houden. Het echte niveau blijft achterwege maar de vechtlust en spanning maakt veel goed. Veracles pakt uiteindelijk verdient deze derde set met 23-25.

In set 4 krijgt Veracles de mogelijkheid om de volle drie punten mee naar huis te nemen en neemt ook al snel een voorsprong van vier punten tot 9-13. Helaas door een flinke serie van eigen fouten komt VCN eroverheen en speelt zo met vertrouwen deze set uit met 25-20.

Wederom een vijfsetter in een uitwedstrijd. Deze set komen de studentes uit Groningen helaas het mindere niveau uit de vierde set niet te boven. Er is nog strijd, er is nog vechtlust maar de punten zijn toch echt voor VCN. Met 15-11 bepaald deze laatste set een 3-2 verlies voor Veracles.

Gelukkig mogen wij dit komende zaterdag alweer goedmaken als de huidige nummer 3 Alterno DS2 op bezoek komt in onze Groene Hel. Wij hopen jullie allemaal om 19:30 uur in de Struikhal te zien, en tevens hopen wij stiekem dat VCN H1 spelers / fanatieke aanhang Roderick, Valentijn en Willem – Lodewijk snel professionele hulp krijgen.