Keistad wint na vijf sets van Zwolle II

VoV, 06-02-2018. 5:50 uur. Na een slechte periode te hebben afgesloten heeft AVV Keistad H1 punten nodig om het seizoen met een goed gevoel verder te kunnen spelen. De punten van vandaag waren dus ook hard nodig. De mannen hadden er zin in, ook omdat we tegen oud ploeggenoot Jens de Hoogh mochten spelen. Dubbel zo gemotiveerd probeerde we de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd werd begonnen met Djim Baas, Joost de Mie, Tom Slaghekke, Thijs Besseling, Alwin Hendriks, Jorik Knol en Joeri Hazelaar. Beide kanten scoorden hun ballen en het ging gelijk op tot 9-9. Toen begonnen de fouten bij AVV Keistad. De pass was niet onder controle en Marcel Ruijterlinde was gedwongen om een wissel toe te passen (zullen we maar zeggen). Martijn Krimp kwam er in, een paar punten later werd er een dubbele wissel toegepast. Maar ook Mark Remmerswaal en Jurgen de Graaf konden het tij niet keren. De eerste set werd verloren met 25-18.

Dit moest anders aan de kant van AVV Keistad. Marcel Ruijterlinde bracht Mark Remmerswaal en René van der Lugt in. Gebrand gingen wij de 2e set in om de ballen uit de broek werken. Maar ook in Zwolle loopt de administratie niet altijd even soepel als gewenst en de mannen stonden weer even te wachten aan de kant. Aan de overkant was ook te merken dat Zwolle gebrand was om de 2e set goed te beginnen. We hoorden iets van “even kapot maken die gasten”. Wat we overigens wel konden begrijpen want ze hadden de 1ste set redelijk overtuigend gewonnen.

Maar set 2 liep gelukkig wat anders dan de eerste. De pass was onder controle, en er werd goed geserveerd. Dit zorgde er weer voor dat het block goed zat en de mannen van Keistad  heel veel begonnen te verdedigen. Door het goed spel van Keistad begon Zwolle te wankelen. Hoe goed de diagonaal van Zwolle in de 1e set was, kon hij dat niet meer waar maken in set 2. Dit leidde tot frustraties in het team van Zwolle.

De mannen van Amersfoort profiteerde hier van en kwamen als snel op set punt naar een mooie serveer reeks van Joost de Mie en een aantal mooie ketsers van Jens de Hoogh en de diagonaal van Zwolle. Dit blijkt maar weer, zet nooit je diagonaal in de pass. De set werd gewonnen met 15-25.

Ook in set 3 wist Zwolle geen antwoord te geven op het goede spel van AVV Keistad. Joeri Hazelaar was de hele wedstrijd belangrijk en was ook in set 3 weer een uitblinker in de verdediging. Joeri was zelfs zo eerlijk en sportief tegen de spelverdeler om een tip te geven. De tip was namelijk, je hoeft de 2e bal niet door te tikken want ik heb hem toch wel.

Ja hoor,  twee punten laten werd er door getikt, drie keer raden wie deze bal even van de grond af haalde waar volgens een punt werd gescoord door Keistad. Ja,  daar werd Zwolle niet vrolijker van, frustraties liepen verder op en er werd meer en meer onder het net door gepraat. De mannen van Amersfoort waren aan de winnende hand en vonden het allemaal wel prima. Maar de scheids zag het niet zo zitten en was er klaar mee, beide teams moesten stoppen. Al met al ging het volleybal door en werd er weer gewonnen door AVV Keistad met 19-25.

Nou nu moest deze set wel binnen gesleept worden anders kon het nog heel lastig worden. Jens de Hoogh mocht niet meer terug komen na zijn wissel in de 3e set. Daar had AVV Keistad het wel lastig mee, want de invaller van Jens deed het ontzettend goed, hij scoorde een hoop, bracht de pass goed en volleybalde lekker mee. Daarom ook de complimenten aan Zwolle hoe zij de 4e set gespeeld hebben. De hele 4e set liep het gelijk op en het lukte maar niet om weg te lopen van Zwolle. Uiteindelijk was het Zwolle die een punt weg kon lopen dus ook de 4e set naar binnen sleepte. 26-24

AVV Keistad, leek even gebroken, na het verliezen van set 4 stonden we al snel achter met 4-0. Een time out was nodig, aan de kant van Keistad. Het is nu of nooit, iedereen begreep de opdracht, maar deze moest ook nog worden uitgevoerd. Ja hoor, Marcel Ruijterlinde zijn woorden, werden gehoord. 4-1, 4-2,-4-3! De mannen van Keistad waren niet meer te stoppen, time out naar time out. Niks hielp meer voor Zwolle. De stand 8-12, de frustraties liepen weer op en er werd weer gekletst onder het net. We weten allemaal dat, dat moet kunnen toch?

Maar let wel op je woorden. Dat vond Djim Baas ook, tot hij het te ver vond gaan. Djim Baas sprak de scheidsrechter aan om er op te letten, want schelden en onsportief gedrag kan natuurlijk niet. De scheidsrechter was natuurlijk alert. Dan weten we allemaal dat het niet handig is om dan vervolgens weer onder het net door te schreeuwen.

Dus als vervolg werd er een rode kaart gegeven aan de midden man van Zwolle. Ja mensen dit betekend dat het nu in eens 8-13 staat. Keistad staat klaar om te serveren, er werd gefloten. Maar wacht er wordt gefloten voor time out. Maar wacht even Zwolle had al twee time outs gehad in de 5e set. Regels zijn regels, je mag geen 3e time out vragen, dat is gewoon spelverderf. Dus de scheidsrechter moest nog een rode kaart geven. 8-14. Het laatste punt werd gemaakt en Keistad neemt verdient drie punten mee naar huis maar had wel gehoopt op meer.

Aankomende zaterdag spelen we in de vertrouwde Midland arena tegen VV Alterno. Dan gaan we er weer alles aan doen, voor het thuispubliek, om te winnen van de ervaren mannen uit Apeldoorn.

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad, Foto Jan van den Noort.