Keistad wint opnieuw een thuiswedstrijd

VoV, 21-03-2018. 5:45 uur. AVV Keistad begon afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Set – Up scherp en aanvallend. Dit was direct goed merkbaar voor het team uit Ootmarsum. Voor Set – Up was het duidelijk dat het een lastiger wedstrijd ging worden in vergelijking met de vorige uitwedstrijd in Ootmarsum. Keistad had een sterk basisniveau neergezet. Ootmarsum probeerde in de eerste set om nog terug in de wedstrijd te komen maar dat liet Keistad niet toe. De set werd dan ook gewonnen door Keistad met 25-21.

In set twee denderde de trein onverstoord door. Keistad speelde degelijk en Set – Up was niet scherp te krijgen. Vanaf de vijftien punten kwam Keistad er niet meer doorheen en wisselde Marcel Ruijterlinde Djim Baas voor Mark Remmerswaal en Thijs Besseling voor Jurgen de Graaf om iets te forceren. Dit bleek een goede wissel te zijn. Aan de hand van enkele mooie aanvallen van Thijs Besseling en het goede spelverdelen van Mark Remmerswaal liep Keistad uit naar 20-15. Uiteindelijk werd de set gewonnen door AVV Keistad met 25-17.

AVV Keistad begon de derde set niet scherp waardoor ze gelijk op een flinke achterstand kwamen 2-6. Marcel Ruijterlinde vroeg een time out aan om het team weer op scherp te zetten.  Keistad pakte het sterke spel, na de time out, weer goed op waardoor ze al snel weer op een voorsprong kwamen. Mede door een zeer sterk spelende Martijn Krimp en goed verdedigend spel van Joeri Hazelaar en Alwin Hendriks. Hierdoor kwamen de mannen uit Ootmarsum niet meer in hun spel en werd de set gewonnen door AVV Keistad met 25-18.

Met de gedachte dat er al drie sets gewonnen waren was Keistad niet van plan de laatste set alsnog weg te geven. De sterk spelende René van de Lugt werd gewisseld door Jorik knol. Keistad begon de vierde set voortvarend. Door harde aanvallen en een goede service van Keistad kwam Set-Up er niet aan te pas. AVV Keistad kwam al snel op een ruime voorsprong van 14-7.

Maar tijdens deze set werd Keistad slordig en werd het nog spannend. De mannen uit Ootmarsum hadden nog een kans om alsnog het laatste punt mee naar huis te nemen.

Dit liet Keistad, voor eigen publiek, niet gebeuren. Bij een stand van 24-23 kreeg Keistad een match point. Djim Baas maakte deze kans af. Helaas dacht de scheidsrechter er anders over. Het eerst volgende matchpoint werd wel binnengehaald en was de 4-0 via de 26-24 setzege een feit.

Volgende week spelen de heren van AVV Keistad in Schalkhaar tegen Avior. De prognose is dan 3-2 voor AVV Keistad. Hopelijk kunnen wij dan de uitslag van afgelopen zaterdag een goed vervolg geven.

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.