Vizier op volleybal

 

Opnieuw verlies Donitas D2 vs DIO

VoV, 21-03-2018. 5:40 uur.  De 10e thuisdag van dit seizoen mochten we weer aantreden op het volleybalveld. Dit keer stond de wedstrijd tegen DIO Bedum op het programma.

Nog niet zo lang geleden hadden we ook al tegen DIO gespeeld en dat was toen geen normale wedstrijd. We moesten namelijk spelen met een halve spelverdeelster en er moest veel geïmproviseerd worden. Gelukkig hadden we vandaag een compleet en redelijk fit team. Nikki was ook nog mee als back-up. De afgelopen week hadden we goed getraind en we gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Met deze voorbereiding en selectie kon er niet veel mis gaan.

We begonnen met Ilse Jansen op de spelverdeling, Lieke op diagonaal, Marrit en Iris op passer/loper, Anoek en Ilse Sinnige op midden en Annemarie als libero. We hebben vaak moeite met de start van de wedstrijd, zo ook vandaag. In het begin van de set liep DIO al redelijk uit en we konden de achterstand niet meer rechttrekken. We verloren de eerste set met 19-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als in de eerste set. De pass lag best prima en de setjes lagen ook wel goed. We konden het alleen niet zelf afmaken. Daarnaast had DIO ook redelijk wat ballen van de grond. Meer woorden zullen we niet vuil maken aan deze set. Verloren met 15-25.

De knop moest nu toch echt om. In de derde set kwamen er andere spelers binnen de lijnen, Anke kwam op de diagonaal en Eline kwam erin op de spelverdeelsterspositie. Terwijl Anke de ballen van de vloer veegde, sloeg Iris hier en daar een schappelijk balletje binnen de lijnen. In de deze set kwam er ook nog even iets tussendoor. Eline kreeg namelijk een bal op haar duim, wat resulteerde in een duimnagel die de andere kant op was gebogen. Dit was niet zo’n fijn gezicht. Gelukkig hadden we Nikki mee, die zo dapper was de nagel weer terug te buigen. Even wat tape om de duim en de wedstrijd kon weer worden voortgezet. Uiteindelijk haalden we deze set binnen met 25-20.

De vierde set begonnen we met hoe we de derde set waren geëindigd. We moesten alles op alles zetten om deze set binnen te halen. Alleen dan maakten we nog kans om ook de wedstrijd binnen te halen. Marrit was aardig op dreef met haar blokjes en slimme aanvallen. Terwijl Annemarie de ballen van de vloer veegde. We haalden de vierde set ook binnen met 25-20. Van een 2-0 achterstand kwamen we dus 2-2 gelijk te staan. Op naar de vijfde set!

De vijfde set ging van start. Helaas had DIO net iets meer ballen van de vloer dan we hadden gehoopt en konden we de laatste set net niet binnen slepen. Deze set verloren we uiteindelijk met 12-15. DIO Bedum won weer met 2-3, net als de vorige keer. We kunnen leren van de fouten van deze wedstrijd en verder moeten we dit maar weer gauw vergeten.

We hebben keihard gevochten als team en we gaan deze week weer volle bak trainen. Aanstaande zaterdag spelen we om 18.30 uit tegen Olhaco in Hoogeveen. Hopelijk kunnen we weer winst boeken!

gh @ VoV, Dames (alles hier is) Twempo.