Vizier op volleybal

 

Keizer-Meppelink in halve finale in Mersin

VoV, 05-05-2018. 14:03 uur. Sanne Keizer en Madelein Meppelink speelden na de vanmorgen gewonnen achtste finale in Mersin om 12:00 uur Nederlandse tijd de kwartfinale tegen het Duitse duo Kim Behrens – Sandra Ittlinger, die verantwoordelijk waren geweest voor de uitschakeling van onze landgenoten Stubbe / van Iersel in deze ronde. Zie daarvoor het combinatieverslag van eerder vandaag.

Keizer – Meppelink kenden geen problemen in de eerste set, na de 2-2 gelijke stand stoomden ze full speed door, totdat ze bijna helemaal uit zicht waren bij het Duitse duo. Via 3-6, 5-9 en 7-14 kwamen ze bij 9-20 op setpoint, dat ook meteen werd benut. Met 9-21 was er geen discussie mogelijk wie er in deze Duitsland vs Nederland de beste was. Wellicht hadden Stubbe – van Iersel hen vanmorgen zo erg afgemat, dat Keizer – Meppelink daar volop van konden profiteren. (-:

Voor de tweede set kunnen we bijna volstaan met het copieren van de setstanden uit de eerste, zoals de 2-2, 3-5 en de 5-9. Het BTN duo was gewoon een maatje te groot voor hun tegenstanders en maakten dit met overmacht ook duidelijk. Wat de reden dan ook maar mocht zijn, Duitsland kwam er helemaal niet aan te pas. Bij 6-15 dreigde opnieuw dik verlies voor hen, bij 8-18 was er weer eenzelfde stand als in de eerste set te noteren en  bij 12-21 was het Duitse leed geleden. Twee Nederlandse duo’s op dezelfde dag was teveel van het goede voor hen gebleken.

Keizer – Meppelink gaan dus door naar de halve finale, daarin spelen ze morgen tegen Josi / Lili uit Brazilië.

Het BTN – duo Jolien Sinnema / Laura Bloem speelde in de kwartfinale tegen het Oostenrijkse tweetal Katharina Scgützenhöfer / Lena Plesiutschnig.

Toen het Oostenrijkse duo de 7-10 achterstand bij 11-10 éénmaal had weggewerkt waren de teams in het verdere verloop van de set wel heel erg aan elkaar gewaagd. Oranje kreeg de rol van de ploeg die op de side out steeds gelijk moest maken om niet op twee punten of meer achterstand te komen. Die taak vervulden ze met verve tot aan 19-19, toen scoorden ze op eigen opslag en namen de leiding met 19-20 over. Bij 21-21 lukte vervolgens de side out niet en scoorden de tegenstanders ook nog op eigen serve, dus 23-21 setverlies.

In de tweede set konden Sinnema / Bloem hun voorsprong van drie punten (7-10) tot 9-12, tot aan de technische time out, vasthouden. Bij 13-12 hadden de Oostenrijkse dames de leiding overgenomen en opnieuw ontspon er zich een gelijk opgaande strijd, waarbij het voordeel dan weer één puntje voor Nederland , dan weer één puntje voor Oostenrijk was. Dat ene puntje werden er drie voor Nederland toen Sinnema / Bloem de 18-19 in 18-21 setwinst en een 1-1 setstand veranderden.

Tiebreak. Zouden twee teams die twee sets zo aan elkaar gewaagd waren in de derde ineens veel verschillen? Neen dus. Weer gelijk opgaand bij 2-2, 4-4, 6-6, 8-8. En dan 8-10 voor Nederland, 9-11, 10-12. Dat wijzigde in 13-12, 14-13 en 15-13. Met 2-1 verloren. Tot aan het eind om een plek in de halve finale meegedaan, maar het mocht dus net niet zo zijn. Sinnema – Bloem worden vijfde in Mersin.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.