Vizier op volleybal

 

Kent u dat gevoel? Donitas D2 wel!

VoV, 06-11-2018. 5:50 uur. Kennen jullie dat gevoel dat het publiek weggaat als je 3-0 achterstaat? Wij niet, maar de Bevers wel. En kennen jullie dat gevoel dat je publiek geen idee heeft hoe ze moeten aanmoedigen? Wij niet, maar de Bevers wel. En kennen jullie dat gevoel dat de tegenstander niet wil dat je naar de sporthal komt? Wij wel, maar de Bevers niet.

Op een mooie zaterdagmiddag in november stapte De leukste deal Donitas Dames 2 vanuit alle hoeken van Nederland in de auto richting Lemelerveld. Ooit gehoord van het gehucht Lemelerveld? Wij niet, maar de Bevers wel. Het was een avontuur. Niemand van Dames 2 wist de sporthal op tijd en via de juiste weg te bereiken.

Afslagen waren ineens verdwenen, wegen liepen dood, alle boerenlandweggetjes rondom Lemelerveld zijn door de dames van Donitas ontdekt en sommige meiden achtten het nodig om dan maar een shortcut door de berm te nemen om de sporthal te bereiken. Ken je dat gevoel dat je de weg blokkeert, omdat je niet wil dat de tegenstanders de sporthal bereiken, omdat je bang voor ze bent? Wij niet, maar de Bevers wel.

De afgelopen wedstrijden van Donitas Dames 2 stonden in het teken van gure sfeer is ook sfeer, maar dat was niet het geval bij deze wedstrijd. Het was tijd om eens te laten zien dat we wel wisten hoe volleyballen moet. De starting six van deze wedstrijd waren Wytske, Renee, Kim, Jill, Lieke, Iris en Nikki.

Ken je dat gevoel dat je de wedstrijd begint met een kill – blockje hier, een perfect passje daar, een balletje binnen de driemeterlijn? Wij wel, maar de Bevers niet. Dames 2 was on fire, het ging heerlijk en we haalden de eerste set met veel overtuiging binnen. Ken je dat gevoel dat je de eerste set wint met 15-25? Wij wel, maar de Bevers niet.

Ook de tweede set begon Donitas Dames 2 met overtuiging. Een serve serie van Lieke, een fake pancake van Jill, een redding van Nikki en Wytske die de middenblokkeerders van de Bevers wegspeelde. Ken je dat gevoel dat je volledig overrompeld wordt door de tegenstander? Wij niet, maar de Bevers wel. En zo stond er een overtuigende 21-25 op het bord in het voordeel van Donitas.

En ook de derde set was Donitas on fire. Wytske wist nog steeds haar aanvallers feilloos te vinden, de blokkers kenden deze wedstrijd enkel het woord killblok, de passers leverden alleen maar goede pasjes af. Alles klopte. BAM 15-25.

Tijd voor de vierde set, drie gewonnen sets, daar moet toch zeker ook een vierde gewonnen set bij. Echter was de tribune inmiddels een beetje leeggelopen. Wat we toch wel sneu vonden voor de Bevers en we besloten ze deze set wat meer aan volleyballen toe te laten komen. Het werd spannend en ging gelijk op. Toch wist Donitas Dames 2 de set binnen te slepen en BAM 27-29. Ken je dat gevoel dat je 5 punten mee naar huis neemt? Wij wel en de Bevers vast ook wel ;). Maar niet deze wedstrijd.

De sfeer was goed, de Troela’s wisten eindelijk weer wat volleyballen was. Zoals Wytske zou zeggen: “We gaan lekker op positiviteit.” En dat was zeker het geval deze wedstrijd. Door naar volgende week, we zijn klaar om weer te shinen.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2.