Vizier op volleybal

 

Kinderlijke eenvoudige zege van SVI D1 vs. de Beverbende

VoV, 19-02-2023. 18:45 uur. Ja lieve kijkbuiskinderen, het was weer matchday voor dames 1 SVI (afkorting voor Supergedreven Volleyballsters Intrisiekgemotiveerd). Opvallende volleybal-analyticlussers zagen al bij dames1 een ­čôłstijgende tendens in prestaties en speelvreugde ontwikkelen en de vraag was natuurlijk gaat het the revenge of the blue panther worden tegen de Bevers D1, aangezien we daar uit tegen de verhoudingen in, 4-0 verloren hadden.

Schoorvoetend druppelen de bevertjes onze hal binnen enigszins bedrukt en ongerust kijkt topcoach Gasjan K mij aan, niet wetende wat voor een onheil hem te wachten staat. In de weken hiervoor waren er een dozijn e-mail verzoeken geweest en telefonische en whats-ap charmeoffensieven om de wedstrijd uit te stellen, waar wij om logistieke redenen niet aan voldoen konden.

In de voorbespreking duidelijk uitgelegd wat serveerstrategie moest zijn en wat we verwachten konden. Onder het genot van de heerlijke beatbox-muziek van lokale DJ Iris P., gingen we de warming up in, de temperatuur in de zaal, mede oplopend door het massaal opgekomen publiek, was niet te harden, wat overigens wel goed kassa was voor onze zweetbus-sponsor AXE.

We starten met de net 19-jarige Karlijn en Veertje op midden, Houthakkers Linnie en Femie op buiten, Hester op spel (na verluid met de kroegfiets na de sporthal gereden), Maaike H (Nederlands jeugdkampioen hoogspringen) op dia en als libero, de met een hartslag 42 pass/verdedigspecialiste Milena P.

Zelden zag ik een strategie die in de voorbespreking besproken was zo feilloos uitgevoerd worden. Nadat de Bevers openen met een foutserve, begint Hess zonder Stress de Libero van de tegenstander serverend te pijnigen, stofwolken dwarrelen van het plafond na beneden van de ketsers die ontstonden en met een 5++++ geturfd servehekwerkje vluchtte de coach van de tegenstander in een time-out. Vervolgens na 6 rotaties en 10 minuten later, staat het 25-8 op het scorebord. De ballen worden geserveerd met de snelheid van het geluid en Eva P doet nog een extra duit in het zakje met haar rol als superinvalservekoningin.

De tweede en derde set zijn identiek, we staan de bevers figuurlijk op hun platte staart en wissels en tussenwand-veplaatsingstactieken van de tegenstander brengen ons niet uit ons doen. Femke S. geselt de verdediging door over het blok te beuken, met 25-14 en 25-21 winnen we kinderlijke eenvoudig set 2 en 3.

Met vers bloed tussen de lijnen beginnen we de vierde set, maar onze servedruk valt weg en de Bevers persen er nog alles uit en winnen de laatste set 24-26.  Drie een winst sportieve revanche en we zijn tevreden over de ontwikkelingen die het team doormaakt, en met gerust hart gaan we de resterende wedstrijden spelen!

Volgende wedstrijd: 11 maart Uit tegen SNVV D1 om 1830 uur. Tot dan, namens SVI dames1. Ivo+Crie Kinsie treener/kootsj

gh @ VoV.